Υπόγεια στοά 700 μέτρων για μεταφορά ναρκωτικών που συνέδεε ΗΠΑ και Μεξικό


Μία υπόγεια στοά, μήκους 700 μέτρων, η οποία περνούσε κάτω από τα σύνορα των ΗΠΑ και του Μεξικό, συνδέοντας τις δύο χώρες και ειδικότερα την Τιχουάνα με το Σαν Ντιέγκο. Μέσω της στοάς, η οποία διέθετε συστήματα φωτισμού, εξαερισμού και σιδηροτροχιές, μεταφέρονταν ναρκωτικά κάτω από τα σύνορα των δύο χωρών.
Οι αρχές κατέσχεσαν πάνω από 20 τόνους μαριχουάνας, αξίας τουλάχιστον 20 εκατ. δολαρίων. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν, τρεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η στοά είχε δύο εισόδους στην πλευρά των ΗΠΑ, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, στο βιομηχανικό σύμπλεγμα Οτάι Μέσα, στο νότιο τμήμα του Σαν Ντιέγκο, όπου άλλο ένα μεγάλο τούνελ είχε εντοπιστεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ανέφερε η υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων των ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η στοά εντοπίστηκε την Πέμπτη, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα κοντά στην έξοδό του και το παρακολούθησαν. Στην πλευρά του Μεξικού η στοά «κατέληγε στην Τιχουάνα, σε ένα σπίτι από πηλό, που διέθετε μεγάλο γκαράζ» ώστε να αποθηκεύονται ναρκωτικά που μεταφέρονταν με τρέιλερ. Την 4η Νοεμβρίου η αστυνομία σε ΗΠΑ και Μεξικό κατέσχεσε 30 τόνους μαριχουάνα, 26 στην πλευρά των ΗΠΑ, ποσότητα-ρεκόρ. Τον Οκτώβριο, ο στρατός στο Μεξικό είχε κάνει την μεγαλύτερη κατάσχεση μαριχουάνας στην ιστορία της κεντροαμερικάνικης χώρας,134 τόνους. Το πέρασμα Τιχουάνα-Σαν Ντιέγκο θεωρείται το πιο πολυάσχολο παγκοσμίως. Συνολικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν βρεθεί όχι λιγότερες από 75 τέτοιες στοές, που χρησιμοποιούνται για τη λαθραία μετακίνηση ναρκωτικών καθώς και μεταναστών, ενώ μόνο φέτος οι αρχές έχουν εντοπίσει πάνω από 10 υπόγειες στοές κοντά στο συγκεκριμένο σημείο.
ΠΗΓΗ:ΤVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...