Βραζιλία:Περισσότερες από 60.000 ανθρωποκτονίες δεν έχουν εξιχνιαστεί στην Βραζιλία!

Στη Βραζιλία, μία από τις πιο βίαιες χώρες στον κόσμο, μέχρι το 2007 διεπράχθησαν τουλάχιστον 60.442 ανθρωποκτονίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εξιχνιασθεί, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η εισαγγελία.Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 20 από τα 27 ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας από το Εθνικό Συμβούλιο της εισαγγελίας (CNMP), στοχεύει στον εντοπισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αρχές όταν εξιχνιάζουν τα εγκλήματα και στην ανάπτυξη της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων περιφερειών του γίγαντα της Λατινικής Αμερικής.
Η εισαγγελία ελπίζει να μπορέσει να κλείσει τους φακέλους αυτούς μέχρι τα μέσα του 2011. Με αυτά τα δεδομένα, "θέλουμε να δείξουμε τις δυσκολίες που συναντώνται κατά τη διάρκεια των ερευνών και να βρούμε από κοινού λύσεις μεταξύ όλων όσοι συμμετέχουν στο σύστημα της δικαιοσύνης και της δημόσιας ασφάλειας", δήλωσε η εκπρόσωπος του CNMP, δικαστής Τες Φέραζ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες ανθρωποκτονίες που δεν έχουν εξιχνιαστεί έχουν καταγραφεί στην Παρανά (9.281), ενώ ακολουθεί το Εσπίριτο Σάντο (8.893) και το Ρίο ντε Τζανέιρο (8.524).Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Γεωγραφίας και Στατιστικής της Βραζιλίας, το ποσοστό των ανθρωποκτονιών στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά 32% μέσα σε δεκαπέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...