Αφέθηκαν ελεύθεροι οι ακτιβιστές του «Στροφάδες 4»



Αίσιο τέλος είχε η μυστηριώδης υπόθεση του φορτηγού πλοίου «Στροφάδες 4», σημαίας Μάλτας, με 16 μέλη πληρώματος και 17 ακτιβιστές, που επρόκειτο να καταπλεύσει στη Γάζα.

Τα ξημερώματα, οι 10 ακτιβιστές (βρετανικής, ιρλανδικής, αλγερινής καταγωγής), μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ χθες «πάτησαν στεριά» οι 7 Λίβυοι επιβαίνοντες. Να σημειωθεί ότι οι ακτιβιστές κατηγόρησαν τον καπετάνιο του πλοίου για απαγωγή.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατήγγειλε ότι οι ακτιβιστές, αυθαίρετα, ξεκίνησαν το ταξίδι, χωρίς προηγουμένως να γίνει κάποια συμφωνία για τη μεταφορά και έκανε μήνυση για φθορά ιδιωτικής περιουσίας, ενώ η πλευρά των επιβαινόντων ισχυρίστηκε ότι βρίσκονταν υπό καθεστώς ομηρίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, το φορτηγό πλοίο ήταν ναυλωμένο από τη διεθνή οργάνωση ακτιβιστών «Road to Hope» (Δρόμος προς την Ελπίδα), με σκοπό τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Πάντως, μετά την ασφαλή πρόσδεση του M/V «STROFADES 4», σημαίας Μάλτας στο λιμάνι του Κερατσινίου, για την διενέργεια των ερευνών, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λ.Σ και από αυτή δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια νέας έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί και -από πλευράς της Δικαιοσύνης- τι έχει συμβεί.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠτΠ εβρίσκοντο σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, καθώς και με τις Πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Λιβύης και της Μάλτας ενημερώνοντας για τους χειρισμούς που αφορούσαν πρωτίστως στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των επιβαινόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...