Εντόπισαν 47 κιλά κοκαΐνης

Μετά από πληροφορίες που αξιοποίησαν οι αρμόδιες αρχές, στις 07.00 σήμερα το πρωί διενεργήθη έλεγχος από άνδρες του Λιμεναρχείου Πάτρας και εντοπίστηκε στην καμπίνα φορτηγού οχήματος, με οδηγό 52χρονο Έλληνα, ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 47 κιλών και 69,8 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά, που βρέθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας του οχήματος, επικαλυμμένα με ειδική κρέμα και τυλιγμένα με καρμπόν, ώστε να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός τους από μηχάνημα ακτινών Χ. Επίσης, πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε ένα χαρτοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 10 κουτιά του ενός κιλού,  που είχαν χημική ουσία «φαινακετίνη» σε λευκή σκόνη, η οποία προοριζόταν για την πρόσμειξή της με τη ναρκωτική ουσία.

Κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, το φορτηγό κατευθύνθηκε προς την έξοδο του λιμανιού, συνοδευόμενο από αυτοκίνητο με οδηγό τον 48χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη του και συνοδηγό έναν 52χρονο Έλληνα.
Πριν από την έξοδο των οχημάτων από το λιμάνι της Πάτρας, οδηγήθηκαν από στελέχη του λιμεναρχείου σε συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού για έλεγχο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή των προαναφερθέντων ατόμων.

Η ποσότητα αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπισθεί και κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος κατά την τελευταία πενταετία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο ίδιο κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...