Γιάχος, Πάντελιτς και… +3!

Το γραμμάτιο του ακυρωθέντος γκολ του Τοροσίδη… ξεπληρώθηκε δέκα μέρες μετά! Ο Γιάχος έβαλε τον Εργοτέλη στην περιοχή του, ο Πάντελιτς σκόραρε το κρίσιμο γκολ, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 (ο Φουστέρ το 2ο) και είναι πάλι μόνος πρώτος στην κορυφή.
Απροκάλυπτο σπρώξιμο από Γιάχο!
Ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος υπέπεσε σε σωρεία λαθών στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη. Λάθη που έγιναν κυρίως σε βάρος των γηπεδούχων και υπέρ των φιλοξενουμένων. Από το 1ο λεπτό έδειξε μία σαφή διάθεση να ευνοήσει την ομάδα των Πειραιωτών με δεδομένο ότι υπήρξε στο πρώτο μέρος του συγκεκριμένου αγώνα το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Τοροσίδη.

Έβγαλε νωρίς τρεις κίτρινες κάρτες ενώ έδωσε ουκ ολίγες φορές φάουλ προκειμένου να φέρει κοντά στην μικρή περιοχή του Εργοτέλη τους παίκτες του Ολυμπιακού…

Τι συνέβη στο Β’ μέρος


Ο Ολυμπιακός –που κατέβασε φουλ επιθετικό σχήμα με τον Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης και τον Μιραλάς στα χαφ- μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος, έχοντας μάλιστα μία πολύ καλή φάση στο 49’. Ο Μοντεστό έκανε την σέντρα με τον Χίμπλινγκερ να μην μπορεί να διώξει την μπάλα και τον Πάντελιτς να παίρνει την κεφαλιά. Όμως ο Δασκαλάκης κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός αύξησε και άλλο την πίεση του –έχοντας ως αιχμές του δόρατος τους Ριέρα, Ρόμενταλ, Μιραλάς και Πάντελιτς- με στόχο να σημειώσει ένα γκολ. Παρότι όμως ήταν ανώτερος από τον Εργοτέλη δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, καθότι οι Κρητικοί είχαν παραταχθεί στο γήπεδο με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και έτσι δεν ήταν κάτι το τόσο εύκολο.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν την… πολιορκία στα αντίπαλα καρέ. Ωστόσο είχαν πρόβλημα στο να μοιράσουν την μπάλα με συνέπεια τα δύο στόπερ να κατεβαίνουν για να μοιράσουν την μπάλα στα άκρα ενώ η ανάπτυξη γινόταν κυρίως από την πλευρά του Ρόμενταλ.

Φωνές, γκολ και διακοπή


Στο 77’ ο Ολυμπιακός θα κερδίσει ένα κόρνερ ενώ ο Ριέρα ήταν εκείνος που έβγαλε την μπάλα, αναγκάζοντας τους παίκτες του Εργοτέλη να διαμαρτυρηθούν έντονα ενώ λίγο πριν είχαν φωνάξει για ένα επιθετικό φάουλ του Ρόμενταλ πάνω στον Ρουμπάκη, που δόθηκε κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 78ο λεπτό μετά από σέντρα του Ριέρα ο Πάντελιτς πήρε την κεφαλιά, κάνοντας το 0-1 για τον Ολυμπιακό μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και ενώ σε αυτήν φάση ολιγώρησε όλη η άμυνα του Εργοτέλη. Αμέσως μετά ακολούθησε μικρή διακοπή λόγω των έντονων διαμαρτυριών από πλευράς Εργοτέλη.

Αποβολή για Καραγεωργίου, Μητρόπουλο


Στο 81ο λεπτό αποβλήθηκε ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, για τις διαμαρτυρίες του αλλά και ο Γενικός Αρχηγός του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος. Στο 83’ ο Γιάχος δείχνει οφσάιντ στον Μπουντιμίρ, ενώ δεν είναι ενώ στο 90’ ο Μήτρογλου δεν θα μπόρεσε να σκοράρει με γυριστό σουτ.

Γκολ και ο Φουστέρ και 0-2

Στο 95’ ο Φουστέρ ήταν ο παίκτης που μετά από πάσα του Ντουντού θα κάνει ένα ωραίο σουτ και θα σκοράρει για το τελικό 0-2. Η μπάλα κατέληξε στην γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Δασκαλάκη.

Man of the match: Ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος στράικερ του Ολυμπιακού ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του με το γκολ που έβαλε.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή του Εργοτέλη. Έκανε ουκ ολίγα λάθη με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο γκολ. Ειδικά στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού είχε πολύ κακή αντίδραση.

Στο ύψος του: Οι Φουστέρ, Ρόμενταλ, Μιραλάς και Ριέρα συνέβαλλαν αρκετά στον δημιουργικό και τον επιθετικό τομέα, κάνοντας ένα καλό ματς. Όσον αφορά στον Εργοτέλη πάλεψαν πιο πολύ οι Μπούντιμιρ και Λεάλ.

Η γκάφα: Ανήκει στην άμυνα του Εργοτέλη στην φάση του γκολ του Πάντελιτς. Πάνω από τρεις παίκτες αδράνησαν σε αυτήν την φάση.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Θ. Γιάχος υπέπεσε σε πολλά λάθη. Ο ρέφερι από την Χίο ελέγχεται κυρίως για την φάση από όπου προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Δεν ήταν διόλου καλός.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός ήταν αναμφίβολα καλύτερος από τον Εργοτέλη, ωστόσο η διαιτησία τον… βοήθησε σημαντικά, κάνοντας λάθη που απέβησαν υπέρ του. Μία μεγάλη ομάδα όπως είναι οι Πειραιώτες δεν χρειάζονται τέτοια στήριξη για να κερδίζουν αντιπάλους, όπως οι Κρητικοί.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σαρρής, Μπέτο (83’ Καρέλης), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ορφανός, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπουντιμίρ, Λεάλ (72’ Ρομάνο).
Oλυμπιακός: Πάρντο, Μοντεστό, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Ντουντού, Ριέρα, Ρόμενταλ (90' Γκαλίτσιος), Μιραλάς (90+), Πάντελιτς (88’ Φουστέρ).
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...