Το δωράκι 2,5 ευρώ του ΟΠΑΠ στον ΑΝΤ1 και οι δικαιολογίες



«Μόνιμο νικητή -χωρίς καν να έχει γίνει διαγωνισμός- ενός… ετήσιου τζακ ποτ ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ μελετά να χρίσει έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό η ΟΠΑΠ Α.Ε.» ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Και η εφημερίδα συνέχιζε: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση έχει ήδη βγάλει το στυλό από το τσεπάκι για να υπογράψει απόφαση έπειτα από γραπτή πρόταση διαφημιστικής εταιρείας. Η τελευταία προβλέπει ότι τα δικαιώματα της μετάδοσης των κληρώσεων των παιχνιδιών αφαιρούνται από την ΕΡΤ, στερώντας της έσοδα περίπου 660.000 ευρώ το χρόνο -με ΦΠΑ- και παραχωρούνται σε ιδιωτικό κανάλι -κατά πληροφορίες στον ΑΝΤ1- αποδίδοντάς του έσοδα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, χωρίς ΦΠΑ. Και μια σύμπτωση, η γνωστή πολυεθνική διαφημιστική εταιρεία, που έχει εκπονήσει το σχέδιο, ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1935, χρονιά που διαρκούσε η οικονομική κρίση…

Στην εποχή όπου οι φάκελοι της περαίωσης ίπτανται δεξιά και αριστερά, σαν αιμοδιψή κουνούπια, το ίδιο το κράτος σκοπεύει να στερήσει έσοδα από τον ίδιο του τον εαυτό.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακήρυχτη σύγκρουση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, καθώς έρχονται σε αντιπαράθεση δύο αρμοδιότητες του υπουργείου Πολιτισμού. Αυτή που εποπτεύει την ΟΠΑΠ Α.Ε. (Γερουλάνος) και αυτή που έχει στην αρμοδιότητά της τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης (Χυτήρης).

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας απάντησε άμεσα η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναφέροντας ότι: «είναι μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία, με βασικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και με διεθνείς μετόχους, προς τους οποίους και οφείλει να δίνει αναφορά επί των αποφάσεων και πεπραγμένων της» .

Επί των όσων αναφέρει η εφημερίδα, η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην ουσία δικαιώνει την εφημερίδα και επιβεβαιώνει το άρθρο της, αφού αναφέρει ότι πράγματι μετά από πρόταση της διαφημιστικής εταιρείας «LEO BURNETT A.E.» η οποία διαχειρίζεται τον διαφημιστικό προϋπολογισμό για τα συγκεκριμένα παιχνίδια ,η εκπομπή μετάδοσης των κληρώσεων των παιχνιδιών ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ και ΠΡΟΤΟ, θα ανατεθεί στον ΑΝΤ1 (άνευ διαγωνισμού !!!).

Το συνολικό κόστος αυτής της πρότασης ανέρχεται σε …. 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως!!(έναντι των 0,7 εκ ευρώ που μέχρι σήμερα κόστιζε η σύμβαση με την ΕΡΤ όπως αναφέρει η ίδια η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην ανακοίνωσή της).

Επειδή λοιπόν η ΟΠΑΠ ΑΕ «είναι μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία, με βασικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο προς το οποίο και οφείλει να δίνει αναφορά επί των αποφάσεων και πεπραγμένων της», η σημερινή διοίκηση θα γνωρίζει φυσικά ότι το Δημόσιο είναι όπως το νόμισμα. Έχει …δύο όψεις!
POLITIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...