Το 2011 θα υπάρξει πλήρης σεβασμός των στόχων που έχουν τεθεί !

Την ικανοποίησή του για την άρση των επιφυλάξεων εκ μέρους της Eurostat σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, τα οποία έχουν επικυρωθεί πλήρως, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμη πως λαμβάνοντας υπόψη ότι το έλλειμμα θα είναι υψηλότερο το 2009, η Ελλάδα θα πετύχει το 2010 τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ στην ΕΕ, με μείωση του ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται, όπως σημείωσε ο υπουργός οικονομικών, για μια πρωτοφανή μείωση του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού ανέφερε στη συνέχεια ότι το 2010 η Ελλάδα ξεκινά από υψηλότερο σημείο εκκίνησης από αυτό που αρχικά επιθυμούσε σε ότι αφορά το ύψος του ελλείμματος, τόνισε ότι το 2011 θα υπάρξει πλήρης σεβασμός των στόχων που έχουν τεθεί και σημείωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αυστριακού υπουργού οικονομικών σε σχέση με τη συμμετοχή της Αυστρίας στην εκταμίευση της τρίτης δόσης των δανείων των χωρών μελών του ευρώ προς τη χώρα μας, τονίζοντας ότι υπήρξαν νεότερες διευκρινίσεις από την πλευρά της Βιέννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...