ΜΑΡΤΙΟΣ 2011

Με τα αστεία και τα ψέμματα, με τους εκβιασμούς και την κινδυνολογία τέλειωσαν οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση και τώρα αρχίζουν οι δυσκολίες. Την εβδομάδα που πέρασε, βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα μπαλκόνια, αναλυτές, πολιτικοί, μοντέλα, ψηφοφόροι, Έλληνες και αλλοδαποί, αλλά και κάθε καρυδιάς καρύδι, για να σχολιάσουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Άκρη δεν μπορούσε να βγάλει κανείς πολίτης, αφού ο κάθε «σχολιαστής»-«αναλυτής»-εγκάθετος έλεγε ότι μπούρδα ἤ βλακεία τον βόλευε.
Ο κ. Παπανδρέου αναθάρρησε και άρχισε να κάνει δηλώσεις σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με τις οποίες ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση και το έργο της.

Η «Σγουρή» ψήφος εμπιστοσύνης

Είναι κατάντια για τα πολιτικά ήθη, αλλά και προσβολή της αξιοπρέπειας των πολιτών, να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας πως οι Έλληνες του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, όταν δύο στους τρείς που ψήφισαν αποδοκίμασαν την πολιτική της κυβερνήσεώς του, ενώ το μισό εκλογικό σώμα δεν προσήλθε στις κάλπες. Είναι παράλληλα και επικίνδυνο για την διαπραγματευτική ισχύ της κυβερνήσεως απέναντι στη τρόϊκα, όταν δημιουργείται η εντύπωση, πως οι Έλληνες ψηφοφόροι συμφωνούν με τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η εκτέλεση του μνημονίου. Μόλις τελειώσουν οι πανηγυρισμοί νικητών και ηττημένων, η ζοφερή πραγματικότητα θα περιμένει να απλώσει το πέπλο της ανασφάλειας και της δυσπραγίας πάνω από όλους τους Έλληνες, νικητές και ηττημένους. Τότε θα συνειδητοποιήσουν όλοι, πως δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι δήμαρχος ἤ περιφερειάρχης, αφού όσο καλή θέληση και να έχει δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του, ελλείψει πόρων. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβει την αλήθεια από τους πολίτες. Ο κ. Παπανδρέου λέει την μισή αλήθεια όταν ισχυρίζεται πως τα δύσκολα πέρασαν. Η άλλη μισή είναι πως τα χειρότερα έρχονται. Τον Μάρτιο του 2011 περιμένουμε να πάρουμε την τέταρτη δόση από τον μηχανισμό στήριξης. Το ποσό, που υποτίθεται ότι θα εισπράξουμε, είναι 15 δις. ευρώ, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα που έχουμε πάρει. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την πληρωμή των υποχρεώσεών μας, που απορρέουν από τα προ δεκαετίας δάνεια της κυβερνήσεως Σημίτη. Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ, αλλά είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί η χώρα μας σε αδυναμία να εκταμιεύσει το ποσό των 15 δις. Ο λόγος είναι απλός αλλά και προφανής. Μέχρι σήμερα όλοι οι οικονομικοί δείκτες παρακολούθησης της εκτέλεσης του μνημονίου είναι απογοητευτικοί. Η μονομερής εμμονή του οικονομικού επιτελείου της κυβερνήσεως στην φορολογική αφαίμαξη και την καταβαράθρωση της ανάπτυξης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό αφανισμό.

Μάρτης, γδάρτης….

Τον Μάρτιο του 2011, οι οικονομικοί δείκτες δεν θα επιτρέψουν στην τρόϊκα να δώσει πράσινο φως για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης. Και τότε τι κάνουμε;;; Τότε δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. Σήμερα όμως μπορούμε να σώσουμε την παρτίδα ἤ εν πάση περιπτώσει να σώσουμε ό, τι μπορεί να σωθεί. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, με δεδομένη την έλλειψη νομιμοποίησης, την πλήρη ανικανότητα να εφαρμόσει στοιχειωδώς σώφρονα κοινωνική πολιτική, την ανυπαρξία οικονομικού σχεδιασμού αλλά και κυβερνητικού προγράμματος, μας οδηγεί στην περιπέτεια της χρεωκοπίας. Μόνη λύση είναι η ανάκληση από την εφεδρεία όλων εκείνων των προσώπων που μπορούν και θέλουν να βάλουν πλάτη για να ορθοποδήσει η πατρίδα μας. Σε αντίθετη περίπτωση ο Μάρτιος του 2011 θα σημάνει το τέλος ενός άσχημου ονείρου και την αρχή του εφιάλτη της χρεωκοπίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...