Θρίλερ για 2.000 τουρίστες - Εγκλωβισμένοι λόγω κακοκαιρίας στο Εβερεστ


Περίπου 2.000 ξένοι τουρίστες και οι αχθοφόροι τους παραμένουν εγκλωβισμένοι τις τελευταίες πέντε μέρες σε ένα μικρό χωριό, σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, στους πρόποδες ενός βουνού κοντά στο Έβερεστ.

Eλικόπτερα του στρατού του Νεπάλ άρχισαν σήμερα επιχείρηση για να τους απομακρύνουν.

Έχουν εγκλωβιστεί στη Λούκλα, στο όρος 'Εβερεστ, στο ανατολικό Νεπάλ, καθώς η περιορισμένη ορατότητα και οι σφοδροί άνεμοι υποχρέωσαν τις αεροπορικές εταιρίες να ματαιώσουν τις πτήσεις προς και από την απομακρυσμένη περιοχή, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Δεκάδες χιλιάδες πεζοπόροι και ορειβάτες επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή Σολουκούμπου στο ανατολικό Νεπάλ, όπου βρίσκεται το όρος 'Εβερεστ. Πολλοί ξεκινούν την ανάβαση από το χωριό Λούκλα.

Μετεωρολόγοι στο Κατμαντού ανακοίνωσαν ότι η έλλειψη ορατότητας στην περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες τρεις με πέντε μέρες, καθιστούν τις πτήσεις των μικρών αεροσκαφών δύσκολες και επικίνδυνες.

Η φθινοπωρινή περίοδος, η οποία εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο, προτιμάται από τους δυτικούς περιπατητές στο Νεπάλ, του οποίου το 4% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...