"Κατάσχεση 170 κιλών ακατάλληλου κρέατος από τη Νομαρχία Αθηνών!"

Την άμεση ανάκληση-απόσυρση από την αγορά της σάλτσας τσίλι με την εμπορική ονομασία «HUY FONG Sriracha Chilli Sauce», που παράγεται από την επιχείρηση «HUY FONG FOODS Inc, ΗΠΑ» διέταξε η Νομαρχία Αθηνών, καθώς μετά από τακτικό έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη μη επιτρεπόμενων συντηρητικών και συγκεκριμένα θειωδών ενώσεων (sulphates), τα οποία όμως δεν επιτρέπονται να χρησιμοποιούνται ειδικά σε σάλτσες.Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 482gr και 740gr, με ημερομηνία λήξης 6/2011.
Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που είτε έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα είτε έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν με άλλη αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ή μέγεθος συσκευασίας και διαπιστώσουν ότι στον πίνακα συστατικών αναφέρονται θειώδη - είτε στην ελληνική γλώσσα, είτε στην αγγλική (π.χ. sulphate) - να μην τα καταναλώσουν.
Επίσης η Κτηνιατρική Διεύθυνση, της Νομαρχίας Αθηνών προχώρησε στην κατάσχεση 170,2 κιλών ακατάλληλων τροφίμων. Πρόκειται για:162,2 κιλά βόειο νωπό κρέας άνευ οστού, τα οποία προμήθευσε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαϊτειο» η εταιρεία «Αίαντας Τροφοδοσίες ΕΠΕ», καθώς διαπιστώθηκαν οροργανοληπτικές αλλοιώσεις (έντονος αποχρωματισμός και επιφανειακή αφυδάτωση).
Τα προϊόντα καταστράφηκαν και θα επιβληθούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Ο σχετικός έλεγχος έγινε μετά από αίτημα του Νοσοκομείου.
8 κιλά σεφταλιά χοιρινή νωπή, καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο στην εταιρεία Σπέντζος Νοτίου Αττικής ΑΕΒΕ - Εμπόριο Ειδών Διατροφής ανιχνεύτηκε Salmonela spp.
Τα προϊόντα θα καταστραφούν και θα επιβληθούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...