Καταγγελία 17χρονου για αστυνομική βία



Θύμα αστυνομικής βίας καταγγέλλει ότι έπεσε ένας 17χρονος το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ανήλικος, όλα ξεκίνησαν όταν δεν σταμάτησε σε σήμα ελέγχου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια βόλτας με το μηχανάκι ενός φίλου του, μίση ώρα πριν το σχόλασμα του νυχτερινού λυκείου στο οποίο φοιτά.

Ο λόγος που δεν σταμάτησε ο 17χρονος ήταν επειδή δεν είχε άδεια οδήγησης και δεν φορούσε κράνος.
Όταν λίγη ώρα αργότερα η μηχανή έσβησε, πάντα σύμφωνα με το νεαρό, εκείνος σήκωσε τα χέρια ψηλά για να δεχθεί τον έλεγχο των αστυνομικών. Τότε εκείνοι, κατά τον νεαρό, τον χτύπησαν ακόμα και με τα κράνη που φορούσαν. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στην ασφάλεια απ’ όπου αφέθηκε αργότερα ελεύθερος.

Ο νεαρός όταν επέστρεψε σπίτι του δεν είπε τίποτα στους γονείς του, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι είχε συμβεί την επόμενη ημέρα όταν είδαν τα τραύματα του.

Για το λόγο αυτό τον μετέφεραν στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να συνιστούν εγχείριση καθώς, εκτός από τους μώλωπες στο μηρό, το τραύμα που φέρει στο αυτί υπάρχει κίνδυνος να του προκαλέσει κώφωση.

Οι αστυνομικοί δίνουν, πάντως, διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι στην περιοχή στην οποία εντοπίστηκε να κινείται ο 17χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα έχουν αναφερθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετά κρούσματα κλοπών. Ο 17χρονος πέρασε τουλάχιστον τρεις φορές από το σημείο και καταδιώχθηκε όταν δεν υπάκουσε στην υπόδειξη των αστυνομικών να σταματήσει ενώ τα τραύματα που φέρει προκλήθηκαν από τροχαίο, όταν στην προσπάθειά του να ξεφύγει έχασε σε μια στροφή τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε στο έδαφος.

Οι γονείς του νεαρού, πάντως, συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία αλλά και τη μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, ώστε να ακολουθήσουν τη νομική οδό σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...