Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη

Στις 14 Ιανουαρίου 2011, θα συνεχιστεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Κρήτης στα Χανιά, η δίκη των τριών κατηγορούμενων, για την απαγωγή και τη δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, Γιάννη Κυπριωτάκη στο Ηράκλειο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε σήμερα σε φορτισμένο κλίμα, με την μητέρα του θύματος να καταρρέει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
 Οι αστυνομικές αρχές είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να συμβεί το παραμικρό, ενώ η δίκη αναβλήθηκε, διότι οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, με αποτέλεσμα η έδρα να διορίσει συνηγόρους. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, εξαιτίας της ογκώδους δικογραφίας, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 14 Ιανουαρίου, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να μελετήσουν τη δικογραφία.

    Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2010 και τέσσερις μήνες μετά την απαγωγή και δολοφονία τού 50χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης συλλαμβάνοντας δύο νεαρούς υπηκόους Συρίας και έναν 33χρονο ελαιοχρωματιστή, με καταγωγή από τους Ασκούς Πεδιάδος.

    Δύο τηλεφωνικές συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στις διαπραγματεύσεις, καθώς και το χρηματικό ποσό της τάξεως των 2,5 χιλιάδων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν μετά από έρευνα, στα σπίτια των δραστών, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη τους.

    Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κ. Νικόλαος Μαρκάκης, προέβη τότε για πρώτη φορά στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών, σύμφωνα με το Ν. 3625/2007. Επρόκειτο για τον Ιωάννη Σταυρουλάκη, ελαιοχρωματιστή, που γεννήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Ασκών του δήμου Καστελίου Ηρακλείου στις 12/7/76, τον υπήκοο Συρίας Amer Nouh, που γεννήθηκε στις 27/11/1982, και τον υπήκοο Συρίας Ousama Nouh, που γεννήθηκε στις 10/1/84.

    Οι τρεις δράστες προφυλακίστηκαν, ενώ, όπως είχε προκύψει από την ανάκριση, ο άτυχος 50χρονος Γιάννης Κυπριωτάκης τελικά στραγγαλίστηκε, αφού πρώτα χτυπήθηκε με πέτρα στo κεφάλι, όπως ομολόγησε ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών δραστών, Ousama Nouh.

    Το κίνητρο που οδήγησε στην απαγωγή του επιχειρηματία, ήταν καθαρά οικονομικό, ενώ ο θάνατος του 50χρονου ήταν αποτέλεσμα της υποψίας των δραστών ότι το θύμα τούς είδε και αναγνώρισε τον ένα εκ των δύο αλλοδαπών, τον οποίο και απασχολούσε ως εργάτη στις επιχειρήσεις του, για μικρό χρονικό διάστημα.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...