Παράταση 10 ημερών για την εξεταστική της Siemens!

Δεκαήμερη παράταση των εργασιών της ζήτησε και πήρε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, προκειμένου να καταθέσει οριστικά στις 10 Δεκεμβρίου το πόρισμά της.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε η ανάγνωση του εκατοντασέλιδου πονήματος που έχει εκπονήσει το νομικό επιτελείο του προέδρου της εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη και το οποίο περιγράφει με χρονολογική σειρά τα πραγματικά ιστορικά περιστατικά στους επτά τομείς συμβάσεων της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο.
Πρώτο τμήμα που αναγνώσθηκε και έγιναν παρατηρήσεις και διορθώσεις χωρίς την τήρηση πρακτικών, ήταν αυτό του ΟΤΕ με αναφορά των χρονολογικών περιστατικών από τη δημιουργία της ΕΛΒΗΛ, την κατάργησή της, τις συμφωνίες του ΟΤΕ με τη Siemens και Ιντρακόμ (8002 και 8003) και την υλοποίησή τους.
Από βουλευτές της ΝΔ δόθηκε ως πληροφορία, ότι υπήρχαν στο κείμενο τμήματα που ήθελαν περαιτέρω τεκμηρίωση, τμήματα με κενά και παραλείψεις, ή και τμήματα τα οποία ήσαν υπέρμετρα τονισμένα και ζητήθηκε να γίνουν διορθώσεις.Αύριο η επιτροπή θα ασχοληθεί με τον φάκελο ΟΣΕ και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κεφάλαια ως την Πέμπτη, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπει η επιτροπή στη δυσκολότερη φάση που είναι η προσωποποίηση τυχόν ευθυνών.Η επιτροπή είναι στη φάση της διερεύνησης γεγονότων και προθέσεων σε μία προσπάθεια να υπάρξει μία όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση.
Πάντως το ΚΚΕ θα καταθέσει ξεχωριστή πορισματική έκθεση καταγγέλλοντας και τα δύο μεγάλα κόμματα για την «πολιτική ξεπουλήματος εθνικού πλούτου υπέρ της Siemens».Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναμείνει τις θέσεις των άλλων κομμάτων για να τοποθετηθεί, ενώ ο ΛΑΟΣ έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι δεν θα καταθέσει πόρισμα, επειδή δεν κλήθηκαν να εξεταστούν ως μάρτυρες οι πρώην πρωθυπουργοί.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...