Φήμες για παραγωγή του ηλεκτρικού Renault Dezir

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού ένα από τα αυτοκίνητα που κατάφερε να κλέψει την παράσταση ήταν το πρωτότυπο Renault Dezir. Το συγκεκριμένο είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο δημιούργησαν οι Γάλλοι έχοντας στο μυαλό τους τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla. Τα συγκεκριμένα έχουν καταφέρει να κερδίσουν σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά, δεδομένου πάντα τους κόστους αλλά και της κατηγορίας στην οποία ανήκουν.

Βλέποντας τη καλή πορεία της αμερικανικής φίρμας, οι άνθρωποι της Renault δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λανσάρουν σε λίγα χρόνια το ηλεκτρικό τους σπορ αυτοκίνητο και όπως λένε θα είναι πιο προσιτό από ένα Tesla. Να σημειώσουμε ότι, η τιμή του Tesla είναι κοντά στα 100.000 ευρώ… Σχετικά με το Dezir, οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί χαρίζουν μία ιπποδύναμη της τάξης των 150 ίππων με τις επιδόσεις να συμβαδίζουν με αυτοκίνητα 500 ίππων! Και αυτό διότι, ο οδηγός του Dezir χρειάζεται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να αναπτύξει ταχύτητα από τα 0 στα 10 χλμ./ώρα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.


Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο αυτοκίνητο δείχνει το μέλλον που όπως έχουμε διαπιστώσει δεν βρίσκεται πολύ μακριά…


Εντυπωσιακή η σχεδίαση του Dezir με τις πόρτες να ανοίγουν "αλά Lamborghini"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...