Αιώνιοι στον… κόσμο τους!

Αιώνιοι στον… κόσμο τους!
Μπορεί το Σάββατο να ξεκινάει χαλαρά με την αναμέτρηση Πανιωνίου-Εργοτέλη (17:15, NS2), αλλά η συνέχεια αναμένεται καυτή! Οι αιώνιοι θα πρωταγωνιστήσουν σε μια ακόμα αγωνιστική, όπως έκαναν και όλη την εβδομάδα με κύριο θέμα τους οπαδούς τους. Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής θα γίνει χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να θέλουν τη νίκη, ενώ στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απέναντι στην Ξάνθη, χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η διακοπή του πρωταθλήματος τέτοια εποχή προσφέρεται παραδοσιακά για ανακατανομή των δυνάμεων, ανασύνταξη και νέο ξεκίνημα. Κι αν το νέο ξεκίνημα δεν είναι καλό, η επερχόμενη… παρέλαση προσφέρεται για τα υπόλοιπα! Ο παρά ένα ουραγός Πανιώνιος και ο Εργοτέλης που δεν δείχνει σταθερός στη φετινή σεζόν, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν από καινούργια αφετηρία με στόχο να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

STATUS: Καινούργια αρχή! 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Νέα Σμύρνη
GROUP: Πώς σας φαίνεται το «Χ»?

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Πανιώνιος πήγε στην Κρήτη και με σόου των Ρεκόμπα και Χούτου κέρδισε 5-2! Δεν είναι τόσο μακρινό, όσο φαντάζει… Μόλις δύο χρόνια πριν, στις 26 Οκτωβρίου του 2008 είχε σημειωθεί η πιο ευρεία νίκη των κυανέρυθρων επί του Εργοτέλη. Έκτοτε, ένα εις το πηλίκον και για τις δύο ομάδες. Στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν, ήρθαν ισόπαλοι σε δύο περιπτώσεις χωρίς τέρματα και σε μία περίπτωση 1-1. Άρα, από θέαμα ας μην περιμένουμε και πολλά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παππάς, Τρύφων, Αργυρός 
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Ριέρα που αποθεραπεύτηκε, ενώ δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί ο Κοντοές. Στη διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου είναι οι Γιαλούσης και Βίσιο.

ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μήπως, τελικά, γίνεται πολύ κακό για το τίποτα? Για ακόμα μια αγωνιστική, το ενδιαφέρον περιστρέφεται σε άλλο πλην του αγωνιστικού θέμα. Το αν θα ταξιδέψουν ή όχι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Ξάνθη ήταν αντικείμενο έρευνας και… διπλωματικών συζητήσεων όλη την εβδομάδα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την προετοιμασία των ομάδων. Η Ξάνθη μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, θέλει να «ψηλώσει» ακόμα περισσότερο στην έδρα της, ενώ ο Ολυμπιακός γλυκαίνεται στην κορυφή και δεν σκοπεύει να πέσει έτσι απλά.

STATUS: Η κερκίδα του Σαββάτου! 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια 
GROUP: Βραζιλιάνικο καρναβάλι!

Όπως ίσως διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες, η παράδοση του Ολυμπιακού στην Ξάνθη έχει μια ιδιαιτερότητα. Οπότε, αν σας περισσεύουν λεφτά, ο Ντουντού είναι μια καλή επιλογή. Στα περισσότερα παιχνίδια που κρίθηκαν στο γκολ, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν χάρη σε… βραζιλιάνικα γκολ. Άλλοτε ήταν ο Ριβάλντο με εκτέλεση φάουλ, άλλοτε ο Ντιόγκο και πέρυσι ο Λεονάρντο, που βοήθησαν την ομάδα του Πειραιά να φύγει νικήτρια από τα Πηγάδια. Μια έδρα στην οποία έχει να χάσει από το 2006.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Σαραϊδάρης, Καρσιώτης  
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφουν για την Ξάνθη οι Βάλλας, Έλινγκτον και Γκλέισον, ενώ για πρώτη φορά είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Κιντάνα. Ο Ουρτάδο δεν θα είναι στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε, που άφησε εκτός αποστολής και τον Κώστα Μήτρογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ

19.875 πέρυσι. 14.673 πρόπερσι στα πλέι οφ. 26.430 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σήμερα? Άντε μερικές προσκλήσεις! Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί κεκλεισμένων των θυρών τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, γεγονός που αφήνει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό και το ντέρμπι που αναμένεται να γίνει στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου. Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν κι ενώ ο Παναθηναϊκό τουλάχιστον γλυκάθηκε με το διπλό στο Παγκρήτιο, ο ΠΑΟΚ βυθίστηκε με την ήττα από τον Άρη.

STATUS: Σςςςςςςς!  
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών)
GROUP: Και το βράδυ, το βραδάκι!

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των δύο ομάδων φαίνεται πως είναι τα νυχτοπερπατήματα των ποδοσφαιριστών! Στον ΠΑΟΚ ακούστηκαν ψίθυροι για κακή εξωγηπεδική ζωή αρκετών ποδοσφαιριστών μετά την ήττα από τον Άρη, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει κραυγές όπως στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και κυρίως του Σίντνεϊ Γκοβού. Σε ένα ματς, πάντως, που θέλει πολύ εγωισμό έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα σώσει το γόητρό του. Και πού θα το γλεντήσει μετά…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Ευθυμιάδης, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Νίκος Νιόπλιας δεν υπολογίζει του τραυματίες Νίνη, Λέτο και Γκοβού. Ο Μπρούνο Τσιρίλο είναι τιμωρημένος, αλλά επιστρέφει ο Ανίς Μπουσαϊντί που αποθεραπεύτηκε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Η διακοπή του πρωταθλήματος του έδωσε τροφή για σκέψη. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σίγουρα σε καλύτερη θέση από τον Ατρόμητο, ωστόσο η πολύ άσχημη εικόνα που έχει σε μερικά παιχνίδια αμαυρώνει τη συνολική του παρουσία. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη για να έχει τουλάχιστον όρεξη για να δουλέψει, ωστόσο πρέπει σταδιακά να παρουσιάσει ένα καλύτερη πρόσωπο για να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

STATUS: Καλύτερα… γίνεται!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 16:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Περιστερίου
GROUP: Να ‘τανε το… ‘75!

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, ούτε τριάντα! Έχουν περάσει 35 χρόνια από την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Στις 16 Μαρτίου του 1975, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδεχόταν τον Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ενώ στο αντίστοιχο του πρώτου γύρου, οι Βολιώτες είχαν κερδίσει 2-1 στο Περιστέρι. Στην ιστορία των αναμετρήσεων τους στη μεγάλη κατηγορία ουδέποτε ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να κερδίσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Βασιλειάδης, Γουργιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ηλίας Αναστασάκος που είναι τιμωρημένος δεν είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη, ωστόσο επιστρέφουν οι Μελισσάς, Νάστος και Σαμπού. Δεν υπάρχουν απουσίες για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεσή του ο Σάκης Τσιώλης τον Πέτερ Ντολεζάι.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΑΒΑΛΑ

Μετά από οκτώ αναμετρήσεις τα τελευταία εννέα χρόνια, έφτασε η στιγμή για την πρώτη τους αντάμωση στα μεγάλα σαλόνια. Η Κέρκυρα και η Καβάλα παίζουν το παρθενικό μεταξύ τους ματς στην Α’ Εθνική με μια… κατάρα των γηπεδούχων να κυριαρχεί στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Μόλις δύο φορές έχει κερδίσει η ομάδα που έπαιζε στην έδρα της, τρία ματς έχουν έρθει «διπλά» και τρία ισόπαλα. Για το συγκεκριμένο ματς, αμφότερες βρίσκονταν σε καλή κατάσταση πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και δεν έχουν βαθμολογική πίεση.

STATUS: Βρε? Κι εσύ εδώ??? 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 16:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Παμπελοπονησιακό Στάδιο
GROUP: Οι ζημιάρες!

Μέσα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχουν καταφέρει να δώσουν το στίγμα τους! Η Κέρκυρα είναι αήττητη στην προσωρινή έδρα της, κέρδισε την ΑΕΚ στην πρεμιέρα και δεν έχασε από τον Ηρακλή. Η Καβάλα έριξε αλάτι στις πληγές του Παναθηναϊκού, καθαίρεσε τον Ηρακλή από την κορυφή κι έχει να χάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Βοσκάκης, Τάτσης, Ποντίκης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Γιαν Χαμπλ είναι τιμωρημένος, ενώ ο Παρασκευαΐδης είναι τραυματίας. Οι Αλεξάντροβιτς και Ντρουγκλάο δεν θα αγωνιστούν λόγω τιμωρίας και θα λείψει επίσης ο Οικονόμου που τραυματίστηκε.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Τα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου δεν χαίρουν, πλέον, ιδιαίτερης εκτίμησης στο Καυταντζόγλειο, ωστόσο ταιριάζει και στις δύο ομάδες. Η διακοπή τους έδωσε τη δυνατότητα να γεμίσουν μπαταρίες και στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ψάχνουν να πάρουν μια βαθειά ανάσα. Και εξηγούμαστε: Ο Πανσερραϊκός παρά τη νίκη του επί της Λάρισας, παραμένει ουραγός και χρειάζεται να τσιμπήσει βαθμούς. Ο Ηρακλής παρότι είναι άνετος βαθμολογικά, δεν είναι εξίσου άνετος ψυχολογικά, αφού μετράει δύο συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. Και παιχνίδια που θεωρητικά ήταν στα μέτρα του.

STATUS: Μια αναπνοή!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 18:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Καυταντζόγλειο
GROUP: I know what you did last year!

Είναι η εκδίκηση ένα πιάτο που τρώγεται κρύο?? Την Κυριακή το βραδάκι θα έχουμε την απάντηση. Ο Ηρακλής είχε πέσει θύμα του Πανσερραϊκού πριν δύο χρόνια και, μάλιστα, εις διπλούν. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε ηττηθεί 2-1 στο Καυταντζόγλειο και στις Σέρρες είχε παραχωρήσει λευκή ισοπαλία. Οι Σερραίοι έχουν συνολικά μια θετική παράδοση στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον γηραιό, αφού έχουν να περηφανεύονται για οκτώ ισοπαλίες σε 22 παιχνίδια! Όχι κι άσχημα…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Γκάγκας, Μαγιάννης 
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Πίτου Γκαρσία είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί, όπως και ο Ηλιάδης, αλλά θα προλάβει την αναμέτρηση ο Πάμπλο Λίμα και ο Κομπαγιάσι. Στη διάθεση του Ντράγκαν Κοκότοβιτς είναι και πάλι οι Ντιόγκο και Βοσκόπουλος.

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η Λάρισα ζει με την αναμονή του νέου γηπέδου και στην επικαιρότητα είναι τα… βαφτίσια και ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη. Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα, αφού η μέχρι τώρα πορεία δεν δικαιολογεί τις κινήσεις και τον ενθουσιασμό του καλοκαιριού. Με κάποιο τρόπο πρέπει να διατηρηθεί ο ενθουσιασμός μέχρι να μπει η ΑΕΛ στο νέο γήπεδο. Ο Αστέρας, που δεν έχει τέτοιους προβληματισμούς, έχει μια πιο σταθερή πορεία ως τώρα κι έχει μόλις μια ήττα σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια.

STATUS: Το ονοματάκι σου??  
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 18:15 (NS3)  
ΜΕΡΟΣ: Αλκαζάρ 
GROUP: Θέλω κι εγώ να κερδίσω!

Ο Γιάννης Παπακώστας και η Λάρισα χρειάζονται όσο κανείς άλλος ένα καλό ξεκίνημα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ιδανική ομάδα… Η ΑΕΛ δεν έχει ηττηθεί ούτε μια φορά στις έξι αναμετρήσεις που έχει δώσει με την ομάδα της Πελοποννήσου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχει τη νίκη στο τσεπάκι της, αφού μετράει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Οι νίκες, μάλιστα, είναι όλες στο… γκολ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Λαμπρόπουλος, Φαντόπουλος, Αλεξέας 
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ιγκλέσιας που αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ θα λείψουν οι τραυματίες Μπλάζεκ και Μακίνουα. Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπαστία και τους τραυματίες Ουντότζι, Ρούμπιν, Κερ, Ιβάνοφ και Ριμκεβίτσιους, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Φυτανίδη, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη.

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

Το μεγάλο ντέρμπι της… Primera Division!!!! Από τη μία ο Χαβίτο, ο Ρουΐς, ο Κάλβο, ο Κόκε και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και από την άλλη ο Μπλάνκο, ο Σάχα, ο Σκόκο, ο Νασούτι και ο Μανόλο Χιμένεθ! Το ματς θα μεταδοθεί από το «TV Espana», στην περιγραφή θα είναι η Σάρα Καρμπονέρο και με αγωνία θα περιμένουμε τη Δευτέρα να διαβάσουμε τα πρωτοσέλιδα της «Marca», της «El Mundo Deportivo» και, φυσικά, της «El Pais», ενώ παράλληλα θα περιμένουμε και την τοποθέτηση του Χοθέ Λουϊς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

STATUS: ¿Hables Espanol? 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 20:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης» 
GROUP: Καλώς ήρθες Κριστιάν!

Πέρασε μια γεμάτη χρονιά στον Άρη και ήθελε να μείνει περισσότερο. Το ίδιο και ο Άρης, ωστόσο στις αρχές του καλοκαιριού ήταν δύσκολο να γίνει πράξη. Έτσι, οι δρόμοι τους χώρισαν και ήρθε η ΑΕΚ στο φινάλε των μεταγραφών για να τον αποκτήσει. Ο Αργεντινός επιστρέφει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως αντίπαλος και σίγουρα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Όπως ήταν και πέρυσι, αφού με δική του ασίστ είχε σκοράρει ο Αμπρέου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Ακρίβος, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ναφτί παραμένει τιμωρημένος, ενώ ο Κούπερ δεν μπορεί να υπολογίζει τους Πρίττα και Ρουίθ. Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ρονάλντο Γκιάρο. Εκτός θα μείνουν για την ΑΕΚ οι τραυματίες Λυμπερόπουλος, Γεωργέας και Πατσατζόγλου.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...