Ο δήμαρχος Κορίνθου επιτέθηκε φραστικά σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Η.Τ. καταδικάζει με ανακοίνωσή του «την αναίτια και απαράδεκτη φραστική επίθεση του δημάρχου Κορίνθου στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου σε βάρος συναδέλφου μας ανταποκρίτριας της Ε.Ρ.Τ., επικεφαλής του συνεργείου που κάλυπτε ειδησεογραφικά την συνέντευξη.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες σειρά δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ έκαναν λόγο για προβλήματα στην ποιότητα του νερού και στη πόλη επικρατούσε ένα κλίμα αγωνίας και ανησυχίας.
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο δήμαρχος επικαλέστηκε το δικαίωμα του έκτακτου και επείγοντος περιστατικού και κάλεσε τα Μέσα και τους δημοσιογράφους, ξεπερνώντας τις απαγορεύσεις του νόμου για τον περιορισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Η.Τ. σε πρώτη φάση προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επιτρέψει παρεμβάσεις στο έργο των συναδέλφων μας, ότι υπερασπίζεται με κάθε μέσο την ελευθερία, το ήθος και αξιοπρέπεια της ενημέρωσης, καταγγέλλει την παραπάνω ενέργεια και θυμίζει ότι οι όποιες απόπειρες εκφοβισμού και απειλών εκδηλώθηκαν στο παρελθόν σε βάρος δημοσιογράφων αντιμετωπίστηκαν αμέσως και αποτελεσματικά με πνεύμα ομοψυχίας και συμπαράστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...