ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”: “Εκτός γηπέδου, Tου Παντελή Μπουκάλα: «Είχε κόσμο η Εθνική στο παιχνίδι με το Ισραήλ, αλλά όχι όσον περίμενε. Ετσι συμβαίνει συνήθως όταν παίζει στην Αθήνα. Μια πρώτη βολική εξήγηση είναι η δύσκολη μέρα. Και η κακοκαιρία βέβαια. Αλλοι θα έριχναν τις ευθύνες στον «μη εμπορικό» αντίπαλο και στο προχωρημένο της ώρας, αποτρεπτικό για τα πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους. Ολα αυτά συνέτρεξαν. Αλλά και κάτι ακόμα. Κάτι που διώχνει κόσμο από το Καραϊσκάκη όταν παίζει η Εθνική, όπως το ξέρουν καλά όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι της, ιδιαίτερα τα δυο – τρία τελευταία χρόνια. Κι αυτό το κάτι έχει να κάνει με το ποιος δίνει τον «σωστό τόνο» με τα συνθήματά του, ποιος αναλαμβάνει την «ιδεολογική» καθοδήγηση του πλήθους για ένα δίωρο, ποιος πετάει δηλητήριο.

Είχαν πάει, λοιπόν, την περασμένη Παρασκευή τέσσερα παλικαράκια να δουν το ματς της Εθνικής με τη Λεττονία. Ανάμεσά τους και δύο πρωτάκια του γυμνασίου, που είχαν βρει άλλωστε και τα φτηνά εισιτήρια, αυτά που δίνει η ΕΠΟ στα σχολεία, μήπως και οι κερκίδες είναι λιγότερο αραιοκατοικημένες. Ενα από τα πρωτάκια έχει γεννηθεί εδώ, εδώ βαφτίστηκε ορθοδοξότατα, εδώ έβγαλε το δημοτικό, εδώ άρχισε το γυμνάσιο, τα ελληνικά τα μιλάει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι τα αλβανικά των γονιών του, για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τσακώνεται στο διάλειμμα κ.τ.λ. Και τι άκουσε πριν καν αρχίσει ο αγώνας, κι αυτός και η παρέα του; «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ». Κι έπειτα: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» κι ό,τι άλλο μοβόρικο και ρατσιστικό περνούσε από το κεφάλι των ελληνοκαπηλικότατα ωρυομένων (α, και το «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», ακροδεξιό πια). Και το πιτσιρίκι, το αλβανάκι που δεν θα γίνει λέει ποτέ ελληνάκι, το πήρε το παράπονο. Και τους φίλους του μαζί, τα ελληνάκια που δεν θέλουν να είναι ελληνάκια με τον τρόπο που αποφασίζουν και διατάσσουν οι νεοναζιστές.

Θυμίζω ότι παίζαμε με τη Λεττονία, κι όχι με την Αλβανία. Θυμίζω επίσης ότι με την Εθνική μας παίζει ο Σωτήρης Νίνης. Προσπαθούσε ο παίκτης μας να δείξει το ταλέντο του, καλά έπαιζε, αλλά ένα κομμάτι της εξέδρας, αυτό που όπως είπαμε δίνει πια τον τόνο, λόγω και της στρατιωτικής του οργάνωσης, συνέχιζε: «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ». Ακόμα κι αν οι χρυσαυγίτες, αυτοντοπαριζόμενοι, φώναζαν το σύνθημα χωρίς να έχουν ειδικά στο στόχαστρό τους τον Νίνη, ο Νίνης το άκουγε (και ο αναπληρωματικός Παναγιώτης Κονέ). Με το Ισραήλ τραυματίστηκε κι αυτό κατά κάποιον τρόπο τον προστάτεψε.

Το σύνθημα, βέβαια, το έχει ακούσει σε όλα τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού· κοντεύει να το συνηθίσει. Αλλά και με τη γαλανόλευκη; Την απορία την έχουν όλοι όσοι δεν θέλουν να συνηθίσουν στον ρατσισμό και στα συνθήματά του. Κι επειδή άλλο τρόπο να αντιδράσουν δεν έχουν, κόβουν το γήπεδο. Οπως τα τέσσερα παλικαράκια μας.»
ΣΧΟΛΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ ΟΤΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ! 
Από την ηλεκτρονική εφημερίδα της Χρυσής Αυγής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...