Το μεγάλο κόλπο του ΕΣΡ!

«ΚΑΡΦΙ» του Σαββάτου
Εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια ενημερωτικού σταθμού το «ΚΟΝΤΡΑ» του Γιώργου Κουρή. Κύκλοι προσκείμενοι στο ΕΣΡ επισημαίνουν ότι δεν έχει ακόμα ληφθεί σχετική απόφαση και μάλλον θα καθυστερήσει περισσότερο από ένα μήνα. Το γεγονός όμως ότι το κανάλι «ΚΟΝΤΡΑ» αυθαιρετεί προκαλεί αντιδράσεις αλλά και δυσαρέσκεια στα μέλη του ΕΣΡ.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι σε άτυπη συζήτηση που έγινε ανάμεσα στα μέλη του ΕΣΡ διατυπώθηκε η ανησυχία ενδεχόμενης επίθεσης εναντίον των μελών από τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Γιώργου Κουρή σε περίπτωση που δεν εγκρίνουν την αλλαγή χρήσης της άδειας.

Μάλιστα, ένα από τα παλαιά μέλη σημείωσε ότι «δεν με ενδιαφέρει αν γίνει συντονισμένη επίθεση, θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».

Το βάρος φυσικά πέφτει στους ώμους του προέδρου, κ. Λασκαρίδη.

Να θυμίσουμε ότι είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή επί εποχής Σημίτη και έχει παραμείνει επί εννέα συναπτά έτη, παρά τις πολλαπλές αλλαγές κυβερνήσεων, αλλά και συνθέσεων της Βουλής. Αυτό δείχνει ότι ο πρόεδρος έχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και γνωρίζει την τεχνική των ελιγμών. Όπως όμως ορίζει ο νόμος, η θητεία των μελών του ΕΣΡ δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις δύο τετραετίες, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για την παρούσα σύνθεση. Εξ αυτού και μόνον του λόγου, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι αποφάσεις τους ενδέχεται να πάσχουν από ακυρότητα. Η απόφαση, λοιπόν, που θα πάρουν τα μέλη του Συμβουλίου, προεξάρχοντος του κ. Λασκαρίδη, σε υπόθεση όπως αυτή του «ΚΟΝΤΡΑ», η λειτουργία του οποίου είναι εξόχως παράνομη, θα σφραγίσει με θετικό ή αρνητικό τρόπο τη θητεία τους.


Ψηφιακές κουτοπονηριές

Στο μεταξύ, ο Κουρής πιέζει αφόρητα την DIGEA προκειμένου να «ανεβάσει»

στην ψηφιακή πλατφόρμα το «ΚΟΝΤΡΑ». Άλλωστε, όπως έχει γράψει το

«Καρφί», αυτό ήταν και το αρχικό του σχέδιο, αφού ο εν λόγω σταθμός δεν

διαθέτει άδεια περιφερειακού ενημερωτικού σταθμού και προσπαθεί να τη

«σφραγίσει» μπαίνοντας «από το παράθυρο» στη νέα τεχνολογική εποχή.


Η μετοχική σύνθεση

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει στο ΕΣΡ η μετοχική σύνθεση της εταιρείας KONTRA MEDIA ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜ. Α.Ε. – ΚΟΝΤRA CHANNEL (Π.Ε. πρώην Τηλεφώς), είναι η εξής:

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ25% πρόεδρος

MAUDIE INVESTMENTS LIMITED 75%

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ αντιπρόεδρος

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ μέλος Δ.Σ.

ΔΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ μέλος Δ.Σ.


Συνεργάτες και γκρίνια

Οι φήμες –σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του σταθμού– κάνουν λόγο για ένταξη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και ενδεχομένως και του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος, πέραν του ότι είναι συνεταίρος του υιού Κουρή, διατηρεί και στενές σχέσεις με τον ίδιο τον Γιώργο Κουρή. Η ίδια

πηγή κάνει λόγο για τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με την εκπομπή του Μάκη, αφού δεν τον πληρώνουν τακτικά, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και αυτός με τη σειρά του τις πληρωμές στην παραγωγή της εκπομπής, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στους συνεργάτες του.


Καθαρές σχέσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και από κυβερνητικής πλευράς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το πώς τελικώς θα λειτουργήσει το ΕΣΡ, αφού, όπως ανέφερε ο κ. Χυτήρης σε συνομιλητές του, «δεν αρέσουν στον Γιώργο Παπανδρέου οι παρανομίες και οι κάθε τύπου συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πολύ

περισσότερο σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ».

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης έχει υποπέσει σε ένα βαρύτατο παράπτωμα αυτό τον καιρό. Φαίνεται ότι, λόγω «μακροβιότητας στη θέση», δεν έχειαντιληφθεί ότι η θλιβερή παρένθεση της δεξιάς κυβέρνησης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Έτσι, συνεχίζει να βάζει πλάτες στα αγαπημένα

παιδιά της γαλάζιας παράταξης Χατζηνικολάου και Ρίζο, στους οποίους εί-

χαν χαριστικά δοθεί ραδιοφωνικές άδειες με τον προκλητικά φωτογραφικό νόμο Ρουσόπουλου.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τον ίδιο νόμο… με διαφορετική ερμηνεία. Έτσι, καταφέρνει να αφήσει στο απυρόβλητο Χατζηνικολάου και Ρίζο

«σβήνοντας» τη φωνή του δεύτερου σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικού σταθμού «Ηot FM»παρόλο που είχε πάρει άδεια με τον ίδιο τρόπο

και με τις ίδιες προϋποθέσεις που είχαν πάρει και οι δύο «παραταξιακοί».

Ο νόμος Ρουσόπουλου προέβλεπε ότι όποιος ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούσε παράνομα το Δεκέμβριο του 2004 και είχε καταθέσει αίτηση για αδειοδότηση, είναι νόμιμος!!!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Hot FM» (Αττικής) κατέθεσε στο ΕΣΡ αίτηση θεραπείας ζητώντας την ανάκληση της απόφασης που επέβαλε τη διακοπή της λειτουργίας του.

Το ΕΣΡ προτίμησε να μην προχωρήσει σε απόφαση, αναμένοντας την

εξέταση της υπόθεσης από το ΣτΕ.



To ΕΣΡ σε ρόλο Πόντιου__

Hot σκάνδαλο

Κύκλοι του ΕΣΡ σχολίαζαν ότι το κλείσιμο του «Hot» αποτελεί σκάνδαλο, καθώς τα στοιχεία που προσκόμισε είναι πολύ πιο ισχυρά από αυτά που είχαν προσκομίσει οι σταθμοί των Χατζηνικολάου και Ρίζου. Ως και λογαριασμό ρεύματος που αποδείκνυε τη λειτουργία του είχε προσκομίσει ο «Hot».

Όμως είναι προφανές ότι ο νόμος αυτός λειτουργεί φωτογραφικά και ο «Hot» δεν είχε «φωτογένεια», καθώς δεν έχει πολιτικές πλάτες, αντίθετα είχε φτάσει σε πολύ υψηλή ακροαματικότητα, πράγμα που ενόχλησε τον ανταγωνισμό.

Το ΕΣΡ, λοιπόν, προτίμησε να μην πάρει απόφαση, να «νίψει τας χείρας του», γνωρίζοντας βέβαια ότι με αυτό τον τρόπο κρατάει κλειστό το δεύτερο σε

ακροαματικότητα ραδιοφωνικό σταθμό και κάνει «χατίρια» στους ανταγωνιστές του. Κάποτε όμως η ανεξάρτητη αρχή πρέπει να καταλάβει ότι οι

συχνότητες δεν είναι τσιφλίκι κανενός και τέτοιες αποφάσεις δημιουργούν σκέψεις και υπόνοιες για συναλλαγές ή για εκβιασμούς «μεγαλόσχημων μεγαλοοφειλετών» ή, στην καλύτερη περίπτωση, άκριτων αποφάσεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σεΐχηδες και ψιλικατζήδες


O κ. Παμπούκης εξέφρασε οργή για τους σεΐχηδες που τον εξέθεσαν για το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.. Προσώρας λέει ότι οι Αραβες δεν είναι σοβαροί γιατί ακύρωσαν αναπάντεχα την ανέγερση μονάδας παραγωγής ενέργειας. Και μόνο το είδος της επένδυσης δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει η κυβέρνηση την ανάπτυξη. Δέχτηκαν λοιπόν να κουβαλούν οι Αραβες τα σκουπίδια τους στην Αιτωλοακαρνανία: ό,τι περισσεύει από την επεξεργασία του πετρελαίου, το λεγόμενο ελπιτζί (LΡG), το καίνε στην Αραπιά προκαλώντας ασυγχώρητη μόλυνση. Αν δεν κόψουν το συνήθειο, θα πληρώσουν πρόστιμα, αρχής γενομένης από το 2013. Το LΡG μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, οπότε οι Αραβες κανόνισαν να το επεξεργαστούν και να πουλήσουν ως γκάζι στους Ιταλούς. Ερώτημα αφελούς: Γιατί δεν χτίζουν το εργοστάσιο απευθείας στην Ιταλία, να γλιτώσουν και τα μεταφορικά; Είναι απλό: οι προηγμένες χώρες δεν θέλουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα εδάφη τους. Ο κ. Παμπούκης αποδεχόμενος την επένδυση στον Αστακό έκανε ένα περιβαλλοντικό σκόντο.. Η ιδέα για γρήγορες και καθαρές επενδύσεις συνδέθηκε με μια ρυπογόνο επένδυση και με ουρανοξύστες στον Αγιο Κοσμά.
Και μια λεπτομέρεια: για να πείσουν ότι ο Αστακός είναι μια «πράσινη» επένδυση είπαν ότι συν τω χρόνω θα παραγάγουν βιοκαύσιμα μαζεύοντας φύκια. Προφανώς το ρητό για τις μεταξωτές κορδέλες παραμένει αμετάφραστο εις την αραβική.
Πηγή:βήμα

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...