Αντώνης Σαμαράς: «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» (!!)



Χτες ήταν τέτοιος ο καταιγισμός πολιτικών ειδήσεων, που δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω! Ας τα πάρουμε από μία «σχετική» αρχή, η οποία είναι η συνέντευξη του Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις ειδήσεις του Mega, χτες το βράδυ. Τι είπε; Όλα αυτά που κάνουν την Ελλάδα να μην έχει κανέναν άνθρωπο στα σύννεφα, γιατί έχουμε συνηθίσει να πέφτουμε από εκεί!

Είπε πως η Ελλάδα καταστράφηκε από την πολιτική των ελλειμμάτων. Είπε πως ο λαϊκισμός δεν θα ευοδωθεί και πως κουράστηκε ο κόσμος από ψεύτες και λαοπλάνους πολιτικούς. Είπε πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι λαϊκιστής και πως έτσι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ποτέ.




Αν σκεφτούμε και τις παλιότερες δηλώσεις του Στέφανου Μάνου σχετικά με την ηλιθιότητα όποιου πιστεύει πως υπήρχε εκτός μνημονίου λύση για την Ελλάδα, αλλά και το σχέδιο της νέας Νέας Δημοκρατίας για αφανισμό του κυκλικού ελλείμματος σε ενάμιση χρόνο, η μόνη μου απορία είναι πως δεν έχει πάρει Νόμπελ Οικονομίας, ή έστω δίπλωμα μαγείας από το Χόγκουαρτς ο Σαμαράς.

Τέλος πάντων, εγώ δεν έπεσα από τα σύννεφα, δεν άκουσα να λέει κάτι παράξενο, αλλά τι να κάνουμε, η αλήθεια πονάει αρκετά συνήθως, συνεπώς μάλλον «τους έτσουξε» λίγο στη νέα Νέα Δημοκρατία και αποφάσισαν να απαντήσουν από σκληρά ως και προσβλητικά σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλω, είναι over 90 years old… Τι είπε η νΝΔ;


«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση.

Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη…».

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μία έρευνα, για να δω τι σημαίνει «μνήμη, γνώση και κρίση». Θέλετε να δείτε;

Αντώνης Σαμαράς 6 Σεπτεμβρίου 1993:


“…μόνον η διακοπή της ανοχής προς την σημερινή Κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα (…) στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας, που θα νομιμοποιούσαν το επαίσχυντο πωλητήριο του ΟΤΕ (…) Κατά συνέπεια καθιστώ δημόσια σαφές προς όλους ότι “Άνοιξη” και στήριξη της Κυβέρνησης αποτελούν δυο αντίθετες θέσεις που είναι αδύνατον να συνυπάρξουν”

Αντώνης Σαμαράς 21 Δεκεμβρίου 1993 στην Βουλή:


“Εύχομαι να διαψευσθώ και να έχει δίκιο στην επιλογή του (σημ. ο Α. Παπανδρέου για το Μακεδονικό), αλλά δεν παρουσιάζει καμιά εναλλακτική λύση (…). Εμείς αυτό που τώρα αποκάλυψε ο κ. Παπανδρέου, θυμίζω ότι ήταν το αίτιο για το οποίο ρίξαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Αντώνης Σαμαράς 6 Νοεμβρίου 1995 στην Βουλή απευθυνόμενος προς τον Ανδρέα Παπανδρέου:


“… Γιατί εσείς ο ίδιος όταν εμείς ανατρέψαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να αποτρέψουμε την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”, σηκώσατε τη σημαία του αδιαπραγμάτευτου.”

Το ποιος πρέπει να πει καληνύχτα σε ποιον μέσα στη ΝΔ, με μπερδεύει λίγο. Αυτό που πραγματικά με μπερδεύει, είναι το πόσο γρήγορα «πούλησαν», κάποιοι που χωρίς το όνομα «Μητσοτάκης»… Τέλος πάντων, ας μην το πω, απλά θα παραθέσω δηλώσεις:


«Δε συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα»

Πάλι καλά που χαρακτήρισε άκομψη την απάντηση της ΝΔ προς τον Επίτιμο…

Υ.Γ. Μιλώντας για μνήμη, αυτός ο… Χατζηδάκης, έχει καταλάβει ποιος τον έφτασε εκεί που τον έφτασε; Κρίμα σε όσους τον πίστεψαν και τον στήριξαν εντός και εκτός συνόρων. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό.

Γιώργος Γκριτζάλας
http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2010/10/12/antonis-samaras-kali-sas-nixta-kyrie-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...