Συζητήθηκε στο ΣτΕ η υπόθεση Βοσκόπουλου


Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Τόλη Βοσκόπουλου να πετύχει αναβολή της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις φορολογικές του εκκρεμότητες που ανέρχονται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο οι σοβαροί λόγοι υγείας που επικαλέστηκε η πλευρά του τραγουδιστή όσο και η αλλαγή δικηγόρου, στο παρά πέντε της συζήτησης, δεν στάθηκαν ικανές αιτίες να αναβληθεί η συζήτηση των επτά αιτήσεων που έχει υποβάλλει κατά ισάριθμων αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες υποχρεούται να καταβάλει τα χρέη του με την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων.

Ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή υπέβαλλε αίτημα αναβολής στο Β' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για λόγους ανωτέρας βίας, υποστηρίζοντας πως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος τον περασμένο Μάιο υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς, είναι σοβαρά άρρωστος και νοσηλεύεται κατ’ οίκον πάσχοντας από κολπική μαρμαρυγή. Ο δικηγόρος πάντως πρόσθεσε πως μόλις πριν από δύο ημέρες ανέλαβε την υπόθεση και δεν είχε τον αναγκαίο χρόνο για να ενημερωθεί.

Το αίτημα για την αναβολή απορρίφθηκε ενώ δεν βρήκε σύμφωνο ούτε το δικηγόρο του δημοσίου ο οποίος χαρακτήρισε νομικά θεμελιωμένες τις εφετειακές αποφάσεις για την επιβολή των προστίμων του Τόλη Βοσκόπουλου. «Οι άνθρωποι που δουλεύουν τη νύχτα δεν έχουν έντονη φορολογική συνείδηση», είπε ο εκπρόσωπος του δημοσίου και υποστήριξε ότι από το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων του και ειδικά των καταθέσεων της πρώην συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου προκύπτουν τα μη δηλωθέντα εισοδήματα του τραγουδιστή.

Η πλευρά του Τόλη Βοσκόπουλου ισχυρίστηκε πάντως πως δεν ήταν νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς δεν προηγήθηκε της επιβολής των προστίμων, ακρόαση του φορολογουμένου, όπως προβλέπεται από τη σχετική διάταξη του Συντάγματος. Ο εισηγητής Ι. Γράβαρης πρότεινε να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις αναίρεσης του τραγουδιστή καθώς είναι απολύτως νόμιμες οι αποφάσεις των Διοικητικών Εφετείων.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...