Δολοφονία στη Μύκονο



Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μυκόνου η είδηση της δολοφονίας ενός από τους παλαιότερους κατοίκους και επιχειρηματίες του «νησιού των ανέμων», του 67χρονου Δημήτρη, ή Μίμη για τους φίλους, Ζουγανέλη.


Ο 67χρονος ήταν ιδιοκτήτης του γραφείου γενικού τουρισμού «Πάραλος», το οποίο λειτουργούσε εδώ και 40 χρόνια στη Μύκονο και αποτελούσε το διαμεσολαβητή για να δέσουν στο νησί τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια.

Ήταν ο αδερφός του γνωστού επιχειρηματία, Μάκη Ζουγανέλη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Remezzo», ενός από τα διασημότερα bar-club που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν, ζούσε στον Ορνό, δεν είχε οικογένεια και το σημαντικότερο είναι ότι ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές με τον τρόπο ζωής του στο νησί των Κυκλάδων.

Ακούστε τι λέει για τον άτυχο Δημήτρη Ζουγανέλη ο δήμαρχος Μυκόνου, Θανάσης Κουσαθανάς-Μέγας.





Το έγκλημα

Τον 67χρονο άνδρα βρήκε νεκρό, λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης, η γυναίκα που του καθάριζε το σπίτι μια φορά την εβδομάδα. Ο άτυχος Ζουγανέλης έφερε τραύμα στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, κατάλαβαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για ξεκάθαρη περίπτωση δολοφονίας. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν μετά την ιατροδικαστική έρευνα που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, οπότε θα βρεθούν στη Μύκονο ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Σήμανσης από την Αθήνα.

Τα σενάρια

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονία, το μεγαλύτερο ερώτημα αποτελεί το κίνητρό της, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ίχνος παραβίασης στους χώρους του σπιτιού του άτυχου Δημήτρη Ζουγανέλη. Σύμφωνα με μια εκδοχή, μετά και τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, η δολοφονία σημειώθηκε έξω από το σπίτι και στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες μετέφεραν το πτώμα μέσα στο οίκημα. Φως στην υπόθεση εκτιμάται ότι θα ρίξει μια γυναίκα, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος διατηρούσε κάποιου είδους σχέση το τελευταίο διάστημα. Όπως λένε με νόημα οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, υπάρχει ένα κρίσιμο στοιχείο, το οποίο δεν έχει ακόμα ερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...