Ορμητήριο… πρόκρισης!

Ορμητήριο… πρόκρισης! 
Το ματς ήταν κακό, ίσως από τα χειρότερα που έχουμε δει φέτος… Σημασία, όμως, έχει το αποτέλεσμα και αυτό κρατάει ο Άρης από το ματς με τη Λεβερκούζεν.


Οι «κίτρινοι» ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με τις «ασπιρίνες» και παρέμειναν… για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «32» του Europa League! Μεγάλος (και μοναδικός) πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο υπέροχος κόσμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που μετέτρεψε για μία ακόμα φορά σε… κολαστήριο το απόρθητο -σε 23 αγώνες- «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Πως έπαιξε

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Σηφάκης, ενώ η τετράδα της άμυνας -από αριστερά προς τα δεξιά- ήταν οι Μίσελ, Λαζαρίδης, Γκιάρο και Βαγκέλι. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Τόχα και Φατί, δεξιά ο Χαβίτο και αριστερά ο Κάλβο, ενώ μπροστά, οι Κοκέ και Ρουίς.



Πω, πω…

Για το πρώτο ημίχρονο δεν έχουμε να πούμε και πολλά… Για την ακρίβεια, δεν έχουμε να πούμε τίποτα! Ούτε μία φάση δεν έγινε μπροστά από τις δύο εστίες, εκτός από ένα φάουλ του Κάντλετς στο 39', με τον Σηφάκη να απομακρύνει την μπάλα με δυσκολία. Η μοναδική, καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή, προήλθε από στημένη φάση… Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε με τις δύο ομάδες περισσότερο να… ψάχνονται, παρά να παίζουν ποδόσφαιρο. Οι «κίτρινοι» ανέβασαν ρυθμό και έβαλαν για, περίπου, 10 λεπτά (ως το 25') την μπάλα κάτω, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε γήπεδο στους Γερμανούς, οι οποίοι ήλεγξαν το κέντρο, αλλά δεν κατάφεραν (ούτε αυτοί) να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία.

…σούπα!

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν του πρώτου, με μοναδική διαφορά, όμως, ότι το δεύτερο 45λεπτο είχε μία μεγάλη ευκαιρία και αυτή ήταν για τον Άρη, στο 55'. Ο Ρουίς έβγαλε μία καταπληκτική, κάθετη πάσα τον Κόκε, ο Ισπανός βγήκε μόνος του απέναντι από τον γκολκίπερ της Λεβερκούζεν, το πλασέ του, ωστόσο, από πλάγια θέση, δεξιά, δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ. Από κει και πέρα, όμως… τα ίδια. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο στη μεσαία γραμμή και για τις δύο ομάδες, οι οποίες ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Τα μακρινά σουτ των Βιδάλ (69') και Τόχα (77') δεν ανησύχησαν τους δύο γκολκίπερ και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.



Αρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Κάλβο, Τόχα, Κόκε (70' Μενδρινός), Ρουίς, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγκέλι

Στον πάγκο έμειναν: Βελλίδης, Νέτο, Οριόλ, Κουλουχέρης, Καζναφέρης, Τσεσνάουσκις

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γιούπ Χάινκες): Άντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Ρόλφς (76' Ντερντιγιόκ), Μπέντερ, Μπάλιτς (61' Βιδάλ), Βίντα, Κάντλετς, Καπλάν, Γιόργκενσεν (60' Μπαρνέτα), Χέλμες

Στον πάγκο έμειναν: Φερνάντεθ, Σβάαμπ, Χίπια, Σαμ, Ντερντιγιόκ

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Ινγκβαρσον (Σουηδία)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...