Επεισόδια κάτω από την Ακρόπολη



Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, όταν διμοιρία των ΜΑΤ έσπασε τον αποκλεισμό της εισόδου από τους συμβασιούχους. Αρχικά, άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν από την πλαϊνή είσοδο στον εσωτερικό χώρο και στη συνέχεια άνοιξαν την κεντρική πύλη.




Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε συμπλοκές σώμα με σώμα με τους απεργούς και ακολούθησε εκτεταμένη ρίψη χημικών προς τους ίδιους αλλά και σε δημοσιογράφους και οπερατέρ ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και στη σύλληψη ενός από τους απεργούς.
Oι συμβασιούχοι και έκτακτοι έχουν καταλάβει από χθες στις 6.30 το πρωί την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Πρόκειται για υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΥΠΠΟΤ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 22 μήνες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι παρατεταγμένες στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και οι συμβασιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα, πήραν την απόφαση να παραμείνουν σήμερα εκεί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, ενώ πρόκειται να επιστρέψουν και πάλι αύριο στις 7.00 το πρωί.




Την ίδια ώρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης υπάρχει ένα γκρουπ από 35 Αμερικάνους τουρίστες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο. Οι υπεύθυνοι τους ζητούν να απομακρυνθούν, καθώς η Ακρόπολη πρόκειται να παραμείνει κλειστή, ενώ οι ίδιοι προσπαθούν με διαπραγματεύσεις να μπουν στον Ιερό Βράχο.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, έκανε έκκληση μέσω ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού να μεταβεί ομάδα των εργαζομένων στο υπουργείο, για να βρεθεί λύση, αποσπώντας την άρνηση των εργαζομένων.




Ο ανεξάρτητος υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, Αλέκος Αλαβάνος, έφτασε στην είσοδο της Ακρόπολης λίγο μετά τις 11:30 και μεταξύ άλλων δήλωσε: «όπως και στην εποχή του Μοροζίνι, έτσι και τώρα γίνεται διεθνώς μια βεβήλωση του μνημείου ,αυτή τη φορά από την Αστυνομία».

Στην κάμερα της zougla.gr μίλησαν ο Νίκος Χασομέρης πρόεδρος συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου.






Στο σημείο έφθασε πριν από λίγο και ο δικηγόρος των συμβασιούχων Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο οποίος, μετά από συνομιλία που είχε με τους αστυνομικούς, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η αστυνομία έχει εντολή να συλλάβει τους εργαζομένους.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, με τη συνοδεία μικρής αστυνομικής δύναμης, μετέβη στην Ακρόπολη χθες Τετάρτη, το μεσημέρι, με σκοπό να πείσει τους συγκεντρωθέντες να «απελευθερώσουν» την είσοδο για τους τουρίστες, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τον προϊστάμενο του αρχαιολογικού χώρου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...