ΕΦΥΓΕ Η ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ

Στα 64 της χρόνια έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες του Νέου Κύματος, Καίτη Χωματά.


Η τραγουδίστρια έπασχε χρόνια από καρκίνο και πριν από λίγο καιρό είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.



Τελευταία εμφάνισή της ήταν πέρυσι το χειμώνα σε Μουσική Σκηνή στο Γκάζι.



Το 2008 έιχε δώσει μία συνέντευξη στην εφημερίδα LIFO. «Έγινα τραγουδίστρια από καθαρή τύχη. Και σύμπτωση. Από μια αποβολή που μου έδωσαν απ' το σχολείο. Πήγα στα ταλέντα - στον Οικονομίδη τότε, στη ραδιοφωνία στο Ζάππειο. Ανέβηκα να τραγουδήσω για να κάνουμε πλάκα κι από ‘κει και πέρα ξεκίνησαν όλα. Με άκουσε ο Πατσιφάς και με σύστησε στον Σπανό. Ζητούσε μια φωνή άφθαρτη, τελείως φρέσκια, για να πει το είδος που είχε φέρει απ' το Παρίσι: το Νέο Κύμα, τη Nouvelle Vague. Μ' άκουσε,Στα 64 της χρόνια έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες του Νέου Κύματος, Καίτη Χωματά.


Η τραγουδίστρια έπασχε χρόνια από καρκίνο και πριν από λίγο καιρό είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.


Τελευταία εμφάνισή της ήταν πέρυσι το χειμώνα σε Μουσική Σκηνή στο Γκάζι.



Το 2008 έιχε δώσει μία συνέντευξη στην εφημερίδα LIFO. «Έγινα τραγουδίστρια από καθαρή τύχη. Και σύμπτωση. Από μια αποβολή που μου έδωσαν απ' το σχολείο. Πήγα στα ταλέντα - στον Οικονομίδη τότε, στη ραδιοφωνία στο Ζάππειο. Ανέβηκα να τραγουδήσω για να κάνουμε πλάκα κι από ‘κει και πέρα ξεκίνησαν όλα. Με άκουσε ο Πατσιφάς και με σύστησε στον Σπανό. Ζητούσε μια φωνή άφθαρτη, τελείως φρέσκια, για να πει το είδος που είχε φέρει απ' το Παρίσι: το Νέο Κύμα, τη Nouvelle Vague. Μ' άκουσε, η κάτι άλλο.
Σετικά με τον τελευταίο της δίσκο, είχε πει: "Το 1988. Τραγούδησα Αλέκο Χρυσοβέργη. Δεν με ήθελαν σε αυτό το στυλ, με είχαν συνδέσει με μία εποχή και με έναν άλλο ήχο, με έβλεπαν ως ερωτική τραγουδίστρια περισσότερο. Έχω πει και λαϊκό τραγούδι πάντως, και ζεϊμπέκικο του Μαμαγκάκη σε μια ταινία, κι άλλους λαϊκούς. Δεν έχω πει μόνο μπαλάντες. "


Για το αν θα εργαζόταν ποτέ σε διαφορετικό χώρο, είχε
απαντήσει: "Δεν ξέρω αν θα το έκανα.

Αν αποφασίσω να το κάνω ποτέ, θα πρέπει αυτό που θα ακούσω να είναι, αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ισάξιο με αυτά που έχω τραγουδήσει.


Αλλιώς, γιατί να το κάνω; Έχω γράψει μια ιστορία με αυτά τα τραγούδια και δεν θα ήθελα να το χαλάσω όλο αυτό. Δεν θα το κάνω. Άσε, καλά είμαι κι έτσι. "

Η Κάιτη Χωματά έδινε γενναία τη μάχη για τη ζωή της, μια και έπειτα από το ατύχημα που είχε τον περασμένο Αυγουστο, η κατάστασή της έχει χειροτερέψει.
Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» περνούσε την δική της δυσκολη περίοδο, όμως έχει στο πλευρό τον σύζυγό της, Γιάννη Λιανό και τις κόρες της, Ιουλία και Νατάσα.

«Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Για να μην πω πολύ δύσκολα» είχε πεί χαρακτηριστικά ο σύζυγός της για τισ δύσκολεσ εκείνες στιγμές.
Ο Γιάννης Λιανός δεν έλειψε λεπτό από κοντά της. Μπορεί τα πράγματα να ήταν πολύ δύσκολα καθώς η υγεία της είχε  επιβαρυνθεί πολύ, όμως εκείνος δεν σταμάτησε να να ελπίζει.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά έχω ελπίδες. Βεβαίως δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο οργανισμός της, που είναι ήδη ταλαιπωρημένος. Με την Καίτη ζω 30 χρόνια και τα 28 μπαινοβγαίνουμε στα νοσοκομεία» τόνιζε ο Γιάννης Λιανός. Η απώλεια της Καίτης Χωματά προκαλεί πανελλήνια συγκίνηση τόσο στον πολιτικό και στον καλλιτεχνικό κόσμο όσο και στον απλό κόσμο που ακόμη μεχρι σήμερα τραγουδούν με τον ίδιο σκοπό τις επιτυχίες της. Καλο ταξιδι Καιτη!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ!!!!!ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙΤΟΥΛΑ ΓΛΥΚΕΙΑ!!!!!ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!!!ΑΝΤΙΟ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!<>

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...