Η αστυνομική βία "σφραγίζει" την επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας


Επέτειος της επανένωσης της Γερμανίας, στη σκιά των μεγάλων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εξαιρετικά βίαιη καταστολή από την αστυνομία διαδηλωτών που εξέφραζαν την αντίθεσή τους για την επέκταση του σιδηροδρομικού σταθμού της Στουτγάρδης. Περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν και πολλοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι τα γεγονότα αποτελούν μήνυμα ότι η κατασtολή και ο αυταρχισμός θα ενταθούν στην Γερμανία.

Οι διαδηλωτές που ήταν κυρίως μεσήλικες και παιδιά και διαμαρτύρονταν γιατί με τα έργα απειλείται να κοπούν δένδρα που έχουν επιζήσει από δυο παγκοσμίους πολέμους και πιστεόουν ότι θα κοστίσουν υπερβολικά. Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Spiegel.
Ορισμένοι σχολιαστές υποστηρίζουν ότι τα γεγονότα αυτά φέρνουν μια πικρή γεύση λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της «Γερμανικής Ημέρας Ενότητας» (3η του Οκτώβρη), όπου γιορτάζεται η ειρηνική επανάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και η πτώση του τείχους του Βερολίνου πριν από 20 χρόνια.

Πηγή : Boing- Boing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...