Αλήθεια, είναι μεγαλύτερος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα από τον Άριελ Ιμπαγάσα;


Αλήθεια, είναι μεγαλύτερος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα από τον Άριελ Ιμπαγάσα;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο ντέρμπι του Σαββάτου, ο Νίκος Νιόπλιας θα ήθελε να έχει πολύ νεότερους τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Κώστα Κατσουράνη.

Είναι από τα παράδοξα του ποδοσφαίρου. Στον Παναθηναϊκό μετρούν τις ηλικίες των χαφ και στον Ολυμπιακό έχουν κορώνα στο κεφάλι τους και ηγέτη στο γήπεδο τον Άριελ Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντινός άσσος είναι 34 ετών όσο κι ο μεγαλύτερος των χαφ του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Στον Ολυμπιακό δεν γίνεται συζήτηση για τα χρόνια του κεντρικού τους χαφ. Όλοι το ξέρουν πως ο μικρόσωμος άσσος οργανώνει το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» αλλά υστερεί στο μαρκάρισμα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Βαλβέρδε επειγόταν να δοκιμάσει την ετοιμότητα του Μοϊσές Ουρτάδο στο ματς Κυπέλλου με την Ηλιούπολη. Η πρόθεση του Βαλβέρδε σαφής.

Αν ο Ουρτάδο εθεωρείτο έτοιμος, ο Άριελ Ιμπαγάσα θα βρισκόταν στον πάγκο. Όχι ότι αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει και
τώρα.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν ότι ο 33χρονος Γιώργος Καραγκούνης, τρέχει και «παράγει» λιγότερο από τον Άριελ Ιμπαγάσα.

Όμως οι κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στοχοποιούν τον αρχηγό του ενώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού «θεοποιούν» τον 34χρονο Άριελ Ιμπαγάσα.

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεσαία γραμμή με παίκτες μιας κάποιας ηλικίας ενώ ο Ολυμπιακός μόλις έναν.

Αν όμως ο Βαλβέρδε για λόγους προφανείς τον… αφαιρέσει από την ενδεκάδα, ποιος εγγυάται ότι ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει την αγωνιστική φυσιογνωμία των τελευταίων αγώνων.

Όσοι πιστεύουν ότι το ντέρμπι είναι θέμα ψυχολογίας και πάθους την ώρα του ματς έχουν δίκιο. Όμως η ψυχολογία και το πάθος πολλές φορές διαμορφώνονται την ώρα που οι προπονητές ανακοινώνουν την ενδεκάδα.

Ποιος άραγε πιστεύει ότι αν ο Ιμπαγάσα καθίσει στον πάγκο για να προστεθεί ένας αμυντικός χαφ δεν θα έχει αυτό επιπτώσεις στην ψυχολογία των συμπαικτών αλλά και των αντιπάλων…
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...