Ψηφίστε μας...!



Είναι νέες, όμορφες, φιλόδοξες και κοσμούν τα ψηφοδέλτια των εκλογικών συνδυασμών. Οι πέντε υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι σε δήμους της Αττικής, οι ωραίες του «Καλλικράτη», ζητούν την ψήφο μας και υπόσχονται ότι θα φέρουν νέο «αέρα» στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Αμφισβητούν το κατεστημένο και υπόσχονται από κοινωνικά φαρμακεία και μείωση δημοτικών τελών, μέχρι εκσυγχρονισμό των αθλητικών κέντρων και αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενέργειας.

Όλες τους, μιλώντας στην εφημερίδα VETO, υποστηρίζουν ότι η καλή εμφάνιση πρέπει να συνδυάζεται με την εντιμότητα, την εξυπνάδα, την διάθεση για προσφορά, το ήθος και τα υψηλά ιδανικά.

Άννα-Μαρία Δασκαλάκη

Είναι 25 ετών, δικηγόρος στο επάγγελμα και ανήκει στον εκλογικό συνδυασμό «Καλημέρα Κερατσίνι» του Λουκά Τζανή (Κερατσίνι-Δραπετσώνα). Υπόσχεται ότι θα βάλει τάξη στο δήμο και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

«Θα ήθελα να βοηθήσω στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του δήμου μας και των όμορων δήμων και να έχω δραστική παρέμβαση σε θέματα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, και Πολιτισμού», λέει, η όμορφη υποψήφια και δηλώνει θαυμάστρια της Μελίνας Μερκούρη.

«Μία καλή εμφάνιση πρέπει να συνοδεύεται από ετοιμότητα, ειλικρίνεια, εξυπνάδα, συναίσθημα, προβληματισμό και κυρίως αγνή διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο», εκτιμά η Άννα-Μαρία.



Ευτυχία Παπαλουκά

Είναι 21 ετών, τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής και γέννημα θρέμμα της Νέας Φιλαδέλφειας, κατεβαίνει με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Προοπτική» του Γιώργου Αποστολάκη (Νέα Χαλκηδόνα-Νέα Φιλαδέλφεια). Έκανε τα πρώτα βήματά της στην πολιτική σε ηλικία 16 ετών, όταν επελέγη μετά από εξετάσεις για να συμμετάσχει στην Βουλή των Εφήβων.

Η καλλίγραμμη υποψήφια δηλώνει πρόθυμη να εργαστεί για την ίδρυση ενός κοινωνικού φαρμακείου για οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης προτείνει την μείωση των δημοτικών τελών, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες, ενώ ίνδαλμά της είναι επίσης η Μελίνα Μερκούρη.

«Ήταν μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ου αιώνα. Υπήρξε πολύμορφη προσωπικότητα, κορυφαία αγωνίστρια της Δημοκρατίας στον αγώνα κατά της Χούντας, σπουδαία ηθοποιό με διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα».

Ευαγγελία- Φωτείνια Πανταζή

Είναι 29 ετών, φυσικοθεραπεύτρια, και δηλώνει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει κανέναν ρόλο στην πολιτική. Ανήκει στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανρθώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω», του Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Σημασία έχει για την ίδια, ο ισχυρός νους και τα υψηλά ιδανικά. «Θέλω να συμβάλω στον εκσυγχρονισμό των κέντρων άθλησης και νεολαίας, όπως επίσης και στην περιβαλλοντική ανάπλαση των πλατειών.

Επίσης θα εργαζόμουν για την εξασφάλιση της καθημερινής καθαριότητας», λέει και δηλώνει και αυτή θαυμάστρια της Μελίνας Μερκούρη: «Την θαυμάζω γιατί έδωσε την ψυχή της για την Ελλάδα και αγωνίστηκε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Μαρία-Πόπη Κωττάκη

Είναι 30 ετών, έχει σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ και εργάζεται στον χώρο του Managment. Κατεβαίνει στις εκλογές με τον συνδυασμό του Διονύση Χατζηδάκη «Νέα Δύναμη για το Φάληρο», που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

«Η δική μου γενιά δεν βλέπει τις εκλογές ως μία απλή καταμέτρηση ψήφων της μιας βραδιάς για ένα νικητή. Ο μόνος νικητής πρέπει να είναι οι δημότες του Παλαιού Φαλήρου». Όσο για το τι θα άλλαζε στον δήμο; «Στο δήμο μας πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των δημοτών, καθώς η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια είναι πλέον υπαρκτή σε κάθε γωνιά της Αττικής. Επίσης ένα σημαντικό θέμα είναι η αύξηση των χώρων στάθμευσης».

Πρότυπό της είναι η Καλλιρόη Σιγανού-Παρέν, μία από τις πρώτες Ελληνίδες φεμινίστριες: «Αγωνίστηκε για την αναγνώριση της γυναικείας υπόστασης από το νόμο, συγκέντρωσε υπογραφές γυναικών για την παροχή δικαιώματος ψήφου στη γυναίκα και κατάφερε να γίνουν οι γυναίκες δεκτές στο πανεπιστήμιο και στο πολυτεχνείο».

Όσο για την εμφάνιση δηλώνει ότι δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για μία επιτυχημένη και διαχρονική πολιτική πορεία.

Μαρίνα Παππά

Είναι 23 ετών, εργάζεται ως δασκάλα και είναι υποψήφια στον εκλογικό συνδυασμό του Γεώργιου Κοντούλη, στην Ελευσίνα και Μαγούλα, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ. «Οραματίζομαι πρωτίστως την εξασφάλιση σταθερής θέσης εργασίας για όλους τους δημότες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Όνειρό μου είναι η εξασφάλιση μιας πιο ανθρώπινης πόλης με χώρους αναψυχής κοντά στο φυσικό περιβάλλον καθώς και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων του τόπου μου (αιολική, ηλιακή ενέργεια)», λέει η εκρηκτική υποψήφια.

Από τις γυναίκες πολιτικούς ξεχωρίζει την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη ως την «πρώτη γυναίκα με καθήκοντα προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και πολιτικό με απαράμιλλο ήθος», θαυμάζει δε την Λιάνα Κανέλλη για τη μαχητικότητά της.

Στους άνδρες ψηφοφόρους που θα την προτιμήσουν για το σεξαπίλ της, απαντά: «Το ελληνικό Κοινοβούλιο απαρτίζεται από πολυάριθμες εντυπωσιακές κυρίες. Θεωρώ πως από μόνη της η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι ικανή να σε εδραιώσει στον πολιτικό χώρο. Για να διεκδικήσεις ψήφο εμπιστοσύνης απαιτείται ένα σύνολο ιδεών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...