Νίκη με... αίμα!

Νίκη με... αίμα! (video)

«Νίκη να 'ναι κι όπως να 'ναι», ζητούσαν όλοι! Η Εθνική κέρδισε 2-1 το Ισραήλ με ιδρώτα και... αίμα, καθώς ο Σουηδός διαιτητής Χάνσον αρνήθηκε... τρία πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων.
Εντάξει, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά σήμερα καλύτερο... μέσο από τον Σουηδό διαιτητή δεν θα μπορούσαν να βρουν οι διεθνείς. Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να επικρατήσει του Ισραήλ με 2-1, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο «άρχοντας» του αγώνα δεν έδωσε τρία πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Αυτό που μένει όμως είναι η νίκη, μια νίκη που φέρνει την Εθνική μας στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ας είναι καλά ο Σαλπιγγίδης που εκτός του γκολ που πέτυχε κέρδισε και το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Καραγκούνης.

Με 4-2-3-1 ο Πορτογάλος


Παρότι το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-4-2, για τη σημερινή αναμέτρηση ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε ένα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σηφάκης, έχοντας ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο. Αριστερά ήταν ο Σπυρόπουλος και δεξιά ο Βύντρα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καφές και Καραγκούνης, ενώ πριν από τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη ξεκίνησαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Σαμαράς, Κατσουράνης (έβγαινε πιο μπροστά αφήνοντας τον Καραγκούνη να έχει πιο αμυντικά καθήκοντα) και Νίνης (μετά το 15’ εκεί πήγε ο Φετφατζίδης).

Καλό ξεκίνημα θέλοντας το γκολ

Ο αγώνας στο Καραϊσκάκη απέναντι στην ομάδα του Ισραήλ ήταν για την Εθνική μας από αυτά που θα πρέπει να τα κερδίσει, αρχικά για να συνεχίσει να κυνηγά την πρωτιά και εν συνεχεία για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στη 2η θέση. Για τον λόγο αυτό οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν δυνατά και έχοντας τη συμπαράσταση 15.000 και πλέον φιλάθλων, θέλησαν από νωρίς να «καθαρίσουν» το ματς.

Γκαντεμιά με το «καλημέρα»

Εκεί που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειχνε να έχει πάρει για τα καλά τα ηνία του παιχνιδιού, στο 15’ ήρθε η ψυχρολουσία. Μια ψυχρολουσία που δεν είχε να κάνει με κάποιο γκολ που δέχτηκε, αλλά με τον τραυματισμό του Σωτήρη Νίνη. Τον παίκτη του Παναθηναϊκού αντικατέστησε ο Φετφατζίδης, με τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του πριν ακόμα σηκωθεί για ζέσταμα, ζητώντας από τον Πορτογάλο να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον άτυχο Νίνη.

Γκολάρα Σαλπιγγίδη και 1-0

Μετά το αρχικό μούδιασμα λόγω της αναγκαστικής αλλαγής, η Εθνική ανέβασε και πάλι ρυθμό και στο 21’ κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Καφέ, ο Σαλπιγγίδης έφυγε απέναντι από τον Αουάτ και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Φωνάζουν -και δικαίως- για δύο πέναλτι οι Ισραηλινοί

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια εξαιρετική φάση, αν και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για δύο φάσεις, στις οποίες ο Σουηδός διαιτητής Μάρτιν Χάνσον έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι.
Αρχικά στο 25’ ο Παπασταθόπουλος φαίνεται να βρίσκει την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κατσουράνης ανατρέπει πεντακάθαρα τον Σεχτέρ, ο οποίος μάλιστα δέχεται και την κίτρινη για… θέατρο.

Εσωτερικές αλλαγές από τον Πορτογάλο

Στην επανάληψη ο Σάντος πραγματοποίησε εσωτερικές αλλαγές θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Αρχικά στη θέση του σέντερ φορ έβαλε τον Σαμαρά, βάζοντας τον Σαλπιγγίδη δεξιό χαφ εξτρέμ και τον Φετφατζίδη αριστερά. Επίσης γύρισε και τον Κατσουράνη πιο πίσω, ανεβάζοντας τον Καραγκούνη πίσω από τον Σαμαρά.

Ψυχρολουσία από Σπυρόπουλο

Έχοντας το 1-0 υπέρ της και με το Ισραήλ να μην δείχνει κάτι το φοβερό, η νίκη της Εθνικής θεωρούταν κάτι παραπάνω από σίγουρη. Ωστόσο, εκεί που και στην επανάληψη οι παίκτες του Σάντος πήραν τον έλεγχο, στο 59’ είδαν τους αντιπάλους του να ισοφαρίζουν. Για την ακρίβεια βέβαια ισοφάρισε ο Σπυρόπουλος με αυτογκόλ.

Καθάρισε ο «Σάλπι»

Παρά το 1-1 και ειδικά τον τρόπο που το δέχτηκαν, οι διεθνείς μας βγήκαν μπροστά και ζήτησαν το γκολ που θα τους έφερνε και πάλι μπροστά. Ένα γκολ που ήρθε μετά από μία ακόμα πολύ καλή προσπάθεια του Σαλπιγγίδη. Ο «Σάλπι» ύστερα από μπαλιά του Καραγκούνη βγήκε απέναντι από τον Αουάτ και αφού πρώτα τον προσπέρασε ανατράπηκε κερδίζοντας το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Καραγκούνης κάνοντας το 2-1.

Τους αναστάτωσε ο «Φέτφα» από αριστερά

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι με τον Βερμούθ έφτασαν μια ανάσα από το 2-2, ωστόσο το σουτ του Ισραηλινού σταμάτησε στο δοκάρι του Σηφάκη. Από εκείνο το σημείο έπιασε... δουλειά ο Φετφατζίδης. Ο μικρός ήταν εξαιρετικός και στο 76’ έδωσε με καταπληκτική μπαλιά έτοιμο γκολ στον Βύντρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Συνολικά η εικόνα του «Φέτφα» ήταν πολύ καλή, με τον μικρό να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική φάση, αν και ο Σουηδός θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να δώσει ένα ακόμα πέναλτι σε ανατροπή του Βέρμουτ από τον Μανιάτη. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της Εθνικής αγκαλιασμένους, να πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-1.

MAN OF THE MATCH:
Από τη στιγμή που σε ένα ματς που τελειώνει με 2-1, υπάρχει παίκτης που και γκολ πετυχαίνει και κερδίζει και πέναλτι, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλον πολυτιμότερο. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε ανάγκη για ψυχολογικούς λόγους αυτή την εμφάνιση και την έκανε στο κατάλληλο σημείο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νίκος Σπυρόπουλος με το αυτογκόλ που πέτυχε μπορούμε να πούμε πως ήταν ο αδύναμος κρίκος, παρότι το τέρμα αυτό δεν στοίχισε στην Εθνική μας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν η ευχάριστη έκπληξη του σημερινού αγώνα. Ο μικρός προσπάθησε και είχε μία πολύ καλή παρουσία, κερδίζοντας δικαίως το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη.

Η ΓΚΑΦΑ: Εκτός του Σπυρόπουλου, γκάφα και μάλιστα μεγαλύτερη φάνηκε να κάνει ο Μανιάτης, ο οποίος στις καθυστερήσεις ανέτρεψε τον Βέρμουτ, αλλά από τη στιγμή που δεν δόθηκε τίποτα, όλα καλά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Άγαλμα πρέπει να στήσουμε στον Μάρτιν Χάνσον. Ο Σουηδός προπονητής δεν είδε δύο πέναλτι (μπορεί και τρία) σε μία διαιτησία που αν γινόταν στην Ελλάδα, για ένα μήνα θα ασχολούμασταν μαζί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Εντάξει, δεν παίξαμε και φοβερά, ωστόσο θέλαμε τη νίκη, την πήραμε και συνεχίζουμε να είμαστε μέσα στο κυνήγι της πρόκρισης. Τι και αν υπήρχε βοήθεια από τη διαιτησία, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα, με την Εθνική να κερδίζει το Ισραήλ 2-1 και να μπαίνει για τα καλά ακόμα και στο κόλπο της πρωτιάς.

Οι συνθέσεις:


ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς (81' Μήτρογλου), Νίνης (15' Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87' Μανιάτης)

ΙΣΡΑΗΛ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιμαν, Ραφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι (75' Mπαρντά), Aλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου (64' Βερμούτ), Νάτσο, Ταμίρ Κοέν (69' Ελρόι Κοέν), Γκέρσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...