Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τους ανέργους

Πρόταση νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των ανέργων, των αυτοπασχολουμένων και των μικρομεσαίων αγροτών κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «όχι μόνον δεν προσφέρουν ανακούφιση στους ανέργους, αλλά, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, δίνουν ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και τη μεγάλη εργοδοσία».

Η λήψη των μέτρων που προτείνει το ΚΚΕ, έχουν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα για την ανακούφιση των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων αγροτών.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση προβλέπει ότι το επίδομα ανεργίας παρέχεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς, ενώ το ύψος του καθορίζεται στο 80% του βασικού μισθού, ο οποίος θα πρέπει να είναι 1400 ευρώ, δηλαδή το επίδομα να ανέλθει στα 1.120 ευρώ.

Ορίζεται, κατά την πρόταση, ότι το διάστημα της ανεργίας αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, ενώ ο άνεργος και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους δικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Προτείνεται ακόμη καταβολή μειωμένων τιμολογίων στις ΔΕΚΟ κατά τη διάρκεια της ανεργίας, αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης από δάνειο, με απαγόρευση ανατοκισμού, επιδότηση του ενοικίου, αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας του άνεργου.

Περιλαμβάνονται ακόμη στην πρόταση ρυθμίσεις για το επίδομα των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...