Οὔκ ἐᾷ με καθεύδειν τό τοῦ Παγκάλου τρόπαιον

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου πετάγομαι αλαφιασμένος από τον ύπνο μου, από τον ίδιο εφιάλτη. Είμαι λέει ένας απλός πολίτης και θέλω να «τακτοποιήσω» την κόρη μου σε μια θεσούλα. Αρχίζω να ψάχνω σε αγγελίες, να ρωτάω γνωστούς και φίλους αν ξέρουν κάτι, όμως δουλειά δεν βρίσκεται και ξαφνικά ακούω μια φωνή από ψηλά να μου λέει με επιτιμητικό ύφος : «δεν θα τα φας μόνος σου». Γυρίζω πλευρό, συνεχίζω τον ύπνο μου και ονειρεύομαι πως η γυναίκα μου χρειάζεται βοήθεια για να εκλεγεί σύμβουλος στην κοινότητα Βροντολαγκάδας, όπου η συχωρεμένη η μανούλα της, μας άφησε κληρονομιά ένα χαμόσπιτο, το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο. Επικοινωνώ με γνωστούς και φίλους Βροντολαγκαδιώτες, μου δίνουν υποσχέσεις ότι θα την ψηφίσουν και τρισευχαριστημένος αλλάζω πλευρό να συνεχίσω τον ύπνο του δικαίου. Εκείνη την στιγμή νοιώθω ένα τεράστιο χέρι να μου δίνει μια σφαλιάρα και ακούω την ίδια φωνή να μου λέει : «δεν θα τα φας μόνος σου».

Ο εφιάλτης

Ξυπνάω κάθε φορά ταραγμένος και σκέφτομαι πως ο εφιάλτης πρέπει είναι σημαδιακός. Σπάζω το κεφάλι μου να καταλάβω τι μου συμβαίνει και σαν αποκοιμιέμαι, πάλι βλέπω τον αντιπρόεδρο της σημερινής κυβερνήσεως, τον κ. Πάγκαλο, να μου λέει στο αυτί: «μαζί τα φάγαμε». Αναλογίζομαι πως και αυτός έχει μία κόρη, που όμως προσελήφθη στο δημόσιο και μία σύζυγο που είναι υποψήφια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και όλα τα ΜΜΕ την υποστηρίζουν. Και κάθε τόσο, σαν χαλασμένος δίσκος από γραμμόφωνο ακούγεται ο κ. Πάγκαλος να μου ψιθυρίζει κάθε τρείς και λίγο πως τα φάγαμε μαζί. Και ο ίδιος εφιάλτης επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ.

Την περασμένη Κυριακή όμως, έπεσε στα χέρια μου η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, που φιλοξενούσε μια συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως.

Είπε ο κ. Πάγκαλος : «…Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι διορίσανε και διορίσανε με το παραπάνω- ας μου αποδείκνυε ότι δεν είναι έτσι. Βεβαίως, πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί...».

Το διαβατήριο


Σιγά-σιγά άρχισαν να ξεδιαλύνονται τα πράγματα στο μυαλό μου. Το ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και υπουργοί σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, πολέμησαν την φαυλότητα και την διαφθορά, αλλά η κοινωνία αντιστεκόταν, ήθελε διορισμούς, ήθελε φαυλότητα, ήθελε διαφθορά. Το ΠΑΣΟΚ έχανε την μάχη, αλλά κέρδιζε κάθε φορά τον πόλεμο, αφού για πολλά χρόνια όπως και τώρα, οι «φαύλοι» και «διεφθαρμένοι» πολίτες του ανέθεταν με την ψήφο τους την διακυβέρνηση της χώρας. Δηλαδή με λίγα λόγια λειτουργούσε μία καθαρά σοσιαλιστική ιδεολογία, ψήφισέ με για να σε «βολέψω» και «βόλεψέ με» για να σε ψηφίσω. Μία ειλικρινής, αμφίδρομη, ανταποδοτική και κυρίως έντιμη συναλλαγή. Ποιος έντιμος και ικανός πολιτικός θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια τέτοια πρόκληση; Το διαβατήριό του για τα έδρανα της βουλής, είχε εκδοθεί από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Διορισμού !!!

Υστερόγραφο : σας ενημερώνω πως μόνο στα όνειρά μου έχω παιδί και γυναίκα. Στην πραγματική ζωή μου, είμαι εργένης. Έχω λοιπόν κάθε δίκιο και κάθε δικαίωμα να φωνάξω με όλη την δύναμη της φωνής μου: ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Ένας πολίτης,

και για την αντιγραφή : ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...