Στα… χαρακώματα οι «αιώνιοι»

Από Φώτης Καρακούσης
Στα… χαρακώματα οι «αιώνιοι»
Σε… πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι δύο «αιώνιοι» απαντάνε ο ένας στον άλλον, αφήνοντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα.

Τελειωμό δεν έχει ο… πόλεμος ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι δύο πλευρές έχουν μπει για τα καλά στα… χαρακώματα και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτίθεται ο ένας στον άλλον.

Η «πράσινη» αρχή…

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι βγάζοντας ανακοίνωση με αφορμή τη διαιτησία του Αρετόπουλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό Βόλου.

«150-0 υπέρ Ολυμπιακού»

Η ανακοίνωση έκανε λόγο για εύνοια υπέρ των «ερυθρόλευκων» και κατά πόσο οι Πειραιώτες βλέπουν αυτό το 50-50 που είχε πει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού είχε ως εξής: «Σήμερα, για μια ακόμα αγωνιστική, κατάλαβε όλη η Ελλάδα πώς αντιλαμβάνεται ο ΟΣΦΠ το 50-50 που δήθεν αποζητά από τη διαιτησία. 50 για τον κ. Μαρινάκη, 50 για τον κ. Κόκκαλη και 50 για τον κ. Γκαγκάτση (150-0).
Κατά τα άλλα, τα διαιτητικά λάθη που συμπτωματικά ευνοούν τον ΟΣΦΠ δεν κρίνουν ποτέ το αποτέλεσμα».

Παράλληλα όμως εκτός από την επίσημη ανακοίνωση, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκαναν μία μίνι αναδρομή στις υπέρ του Ολυμπιακού διαιτητικές αποφάσεις απο την αρχή του πρωταθλήματος.

1η αγωνιστική: Ο διαιτητής Σταθόπουλος κλείνει τα μάτια σε πέναλτι που κάνει ο Ντουντού και δεν αποβάλλει τον Τοροσίδη, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

3η αγωνιστική: Στις Σέρρες ο διαιτητής Σιδηρόπουλος αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί (και όχι να το διακόψει ως όφειλε), την ώρα που βρίσκονται παίκτες στο έδαφος (χτυπημένoι στο ΚΕΦΑΛΙ), με αποτέλεσμα ο Πάντελιτς να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης. Παράλληλα σφυρίζει το τέλος του παιχνιδιού, ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε θέση για γκολ.

4η αγωνιστική: Ο Παμπορίδης ακυρώνει γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και το σκορ αντί για 2-1 μετατρέπεται σε 3-0. Ακόμη και ο Μαρινάκης παραδέχθηκε πως κακώς ακυρώθηκε.

5η αγωνιστική: Ο Αρετόπουλος σκανδαλωδώς δεν αποβάλλει τον Τοροσίδη (διαφορετικό να είσαι 2-1 με δέκα παίκτες και διαφορετικό με έντεκα), ενώ το πέναλτι που οδήγησε στην παύση του Δαλούκα (σπρώξιμο στον Βύντρα) φαντάζει πταίσμα μπροστά σε αυτό που έδωσε ο διαιτητής από τα Τρίκαλα στον Μιραλάς για τη δήθεν ανατροπή από τον Ζαραδούκα.

Διπλή «ερυθρόλευκη» απάντηση

Οι Πειραιώτες δεν άφησαν αναπάντητη την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και μάλιστα απάντησαν όχι μία αλλά δύο φορές. Αρχικά με ανεπίσημο τρόπο, ο οποίος ήταν και ο πιο σκληρός και αν συνεχεία και με επίσημο.

«Δεν δικαιούται να ομιλεί ο Πατέρας»

Ξεκινώντας με την ανεπίσημη οι κύκλοι του Ολυμπιακού απάντησαν άμεσα στα όσα ανέφερε ο Παναθηναϊκός αφήνοντας να διαρρεύσουν τα εξής: «Η ομάδα της πεντάρας από την Μπαρτσελόνα, η ομάδα που ξεφτιλίστηκε και γλίτωσε με 2-0 από την Κοπεγχάγη, η ομάδα της ισοπαλίας με την Ξάνθη και την Καβάλα και της νίκης επί του Άρη μ' ένα ανύπαρκτο πέναλτι έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησία.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι λογικό να είναι ζαλισμένη και πανικοβλημένη, καθότι παίζει αύριο ένα ιδιαίτερα δύσκολο ματς στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Ο Ολυμπιακός δεν απαντά σε δηλώσεις που είναι για γέλια και που έχουν ως μοναδικό στόχο να κουκουλώσουν προβλήματα και αδυναμίες. Ο μόνος που δεν δικαιούται να μιλά για διαιτησία είναι ο Νίκος Πατέρας».

Μαρινάκης: «Δεν ασχολούμαστε με φαιδρότητες»

Εκτός όμως από το ανεπίσημο τρόπο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και επίσημα με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν ασχολούμαστε με φαιδρότητες. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της ομάδας και την εκδήλωση που κάναμε με τα μικρά παιδιά. Πρέπει να γίνονται και στο μέλλον τέτοιες εκδηλώσεις γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου».

Απάντηση στις... απαντήσεις της ανακοίνωσης από Παναθηναϊκό


Μετά τις δύο συνεχόμενες απαντήσεις του Ολυμπιακού, υπήρξε και η δεύτερη του Παναθηναϊκού, όπου αφού πρώτα συνέστησε ψυχραιμία, στη συνέχεια άφησε την τεράστια μπηχτή για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Πιο ταπεινοί όσοι έμειναν εκτός από τον Αύγουστο»

Αναλυτικά η απάντηση του Παναθηναϊκού στις απαντήσεις του Ολυμπιακού στην πρώτη ανακοίνωση του «τριφυλλιού», έχει ως εξής: «Την ψυχραιμία του έχει χάσει αυτός που κάθε εβδομάδα βγαίνει στα κανάλια και κάνει τον τηλεκριτικό διαιτησίας, σχολιάζοντας φάσεις, μοιράζοντας βαθμούς, απειλώντας διαιτητές και την ΚΕΔ και αποφασίζοντας μονόπλευρα εάν οι φάσεις διαμορφώνουν το αποτέλεσμα της ομάδας τους ή όχι, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα.

Με τη στάση του αυτή δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής πολιτείας.
Όσον αφορά στα πικρόχολα σχόλια για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού θα περιμέναμε από εκείνους που έμειναν εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο να είναι πιο ταπεινοί στις δηλώσεις τους. Οι Παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν».

Και νέα απάντηση του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός απάντησε και στην... τελευταία απάντηση του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποί του έλεγαν χαρακτηριστικά πως «μας καλύπτει απόλυτα η τοποθέτηση του κυρίου Μαρινάκη για τις φαιδρότητες.  Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, όποιος έχει μάτια βλέπει το ποιος είναι καλύτερος στις 5 πρώτες αγωνιστικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...