Πληρώνει το ALTER το πρόστιμο

 ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLOGGERS ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ
 Χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, η εταιρία "Ελεύθερη Τηλεόραση" δηλώνει ότι θα εξοφλήσει στην εφορία ολόκληρο το ποσό της οφειλής για τα εικονικά τιμολόγια που είχαν βρεθεί στο λογιστήριο.
Την άμεση καταβολή των οφειλών της και τη ρύθμιση εκπρόθεσμων εκκρεμοτήτων στην αρμόδια ΔΟΥ ξεκινά η Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. (Alter Channel), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήδη η εταιρία έχει προχωρήσει σε συμβιβασμό με την εφορία για την πληρωμή του οφειλόμενου ποσού, με προσαυξήσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής.
Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία δηλώνει ότι οι φορολογικές εκκρεμότητες δεν δύνανται να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία της τηλεόρασης και ότι θα ενημερώσει έγκαιρα και άμεσα το επενδυτικό κοινό για τις εξελίξεις στο θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο από τους ελέγχους που είχαν διενεργηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter, είχαν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια, την ύπαρξη των οποίων μάλιστα είχε παραδεχθεί και ο Γιώργος Κουρής στην κατάθεσή του στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.
Ταυτόχρονα η έρευνα εδειξε ότι στις ύποπτες συναλλαγές, εμπλέκονταν και επώνυμοι. Η υπόθεση έφθασε μάλιστα και στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Πέτρου Τατούλη. Ο Πέτρος Τατούλης ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, γιατί εφόσον έχουν επιβληθεί πρόστιμο και προσαυξήσεις ύψους 50.000.000 ευρώ στο Αlter, δεν έχει εισπραχθεί το σχετικό ποσό.
Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι έλεγχοι στην Ελεύθερη Τηλεόραση (Αlter) ξεκίνησαν το 2003 από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αργότερα επεκτάθηκαν όταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων ανέλαβε ο Σπύρος Κλαδάς.
Με εντολή του ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους οποίους διαπιστώθηκαν 12 εικονικά τιμολόγια. Μετά την απομάκρυνση του Σπύρου Κλαδά, τα εικονικά τιμολόγια κατόπιν επενελέγχου χαρακτηρίστηκαν γνήσια. Συγκεκριμένα, στο σχετικό πόρισμα αναφέρονταν ότι: «Ο επανέλεγχος αποφαίνεται ότι δεν υφίσταται εικονικότητα τιμολογίων τόσο ως προς την έκδοση όσο και ως προς τη λήψη».
Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Κουρής είχε παραδεχθεί και μάλιστα ενυπόγραφα στο τότε ΣΔΟΕ ότι το Αlter εξέδωσε εικονικά τιμολόγια προς τις δικές του επιχειρήσεις.
Μετά την κατάθεση του Γ. Κουρή περί λήψης εικονικών τιμολογίων από το Αlter, το ΣΔΟΕ διενήργησε ελέγχους όπου επιβεβαιώνεται τα λεχθέντα του. Επιβλήθηκαν στην επιχείρηση μεγάλα πρόστιμα για τα τιμολόγια, ενώ διαπιστώθηκε επίσης και μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.
Ωστόσο, αργότερα ο κ. Κουρής ανέτρεψε την αρχική του κατάθεση και προσέφυγε κατά του ελληνικού Δημοσίου.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...