Στο +4 με νέα τριάρα

Στο +4 με νέα τριάρα (video)
Με έναν εντυπωσιακό Μιραλάς να πετυχαίνει δύο γκολ και να κερδίζει και πέναλτι (το έχασε ο Ριέρα), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου με 3-1 και έφτασε στο +4. Οι Βολιώτες θα έχουν να λένε για το φοβερό γκολ που πέτυχαν, κρύβοντας τη μπάλα...
Και πάλι απόρθητο κάστρο

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού την φετινή χρονιά ήταν να κάνει και πάλι το Καραϊσκάκη απόρθητο κάστρο. Να καταφέρνει να κερδίζει τα παιχνίδια και μάλιστα από όσο γίνεται πιο νωρίς. Στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, οι Πειραιώτες πέτυχαν 100% τον στόχο τους. Μπήκαν… αφιονισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι καλά καλά να ολοκληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, είχαν καθαρίσει την υπόθεση νίκη, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Στο δεύτερο μέρος, παρότι έπαιξαν με την φωτιά, κατάφεραν να πάρουν το νέο τρίποντο με τελικό σκορ 3-1. Με τη νίκη αυτή οι Πειραιώτες έφτασαν στο συν 4 και αύριο ήσυχα και ωραία θα κάτσουν να δουν τα υπόλοιπα ματς.

Καταιγίδα στο εικοσάλεπτο…

Αν θέλεις να διεκδικήσεις και να κατακτήσεις πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχεις τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο γήπεδό σου και ειδικά κόντρα σε μικρές λεγόμενες ομάδες, θα πρέπει να μπαίνεις και να καθαρίζεις το ματς από νωρίς. Με αυτό το σκεπτικό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο είχε καταφέρει να πετύχει δύο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα καταπληκτικό ξεκίνημα, δείχνοντας πως θα καθαρίσουν νωρίς τον αγώνα.

Άνοιγμα του σκορ με Τοροσίδη

Όπως αναφέραμε οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 7’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα μετά από λάθος του Γιακούποβιτς σε κόρνερ του Ιμπαγάσα ο Τοροσίδης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Το γκολ αυτό άνοιξε την όρεξη των γηπεδούχων που βγήκαν μπροστά και για περισσότερα τέρματα χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

2-0 και τέλος…

Η συνεχιζόμενη πίεση απέδωσε καρπούς στο 21’ όταν ο Μιραλάς μετά από σουτ του Φουστέρ, έκανε την προβολή αλλάζοντας την πορεία της μπάλα, με το 2-0 να είναι γεγονός.

Κατέβασε ταχύτητα…

Μετά και το δεύτερο γκολ οι «ερυθρόλευκοι» που στο σημερινό ματς ήταν «μπλε» κατέβασαν ταχύτητα, με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς κάτι σημαντικό. Αυτό είχε να κάνει και με την κακή εμφάνιση της ομάδας του Βόλου που στο διάστημα αυτό δεν είχε κάνει την παραμικρή φάση μπροστά την εστία του Νικοπολίδη.

Σημαντικές ευκαιρίες για να το καθαρίσει

Στο δεύτερο μέρος και πάλι για ένα εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν, παρότι έκαναν περισσότερες ευκαιρίες από το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου μέρους. Η αστοχία των παικτών του Βαλβέρδε, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βγουν δειλά δειλά στην επίθεση ζητώντας αυτοί με την σειρά τους το γκολ.

Έπαιξε με την φωτιά

Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και στο 71’ κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Ο Καπετάνος έκανε το γύρισμα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, μαζί με τον Νικοπολίδη ολιγώρησαν και ο Ουμπίντες με προβολή μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Χαμένο πέναλτι και λύτρωση από Μιραλάς

Πριν προλάβει όμως να κάνει την εμφάνισή της η αγωνία, ο Ολυμπιακός με τον Μιραλάς να ανατρέπεται από τον Ζαραδούκα κέρδισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ριέρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Μετά το χαμένο πέναλτι άρχισε να υπάρχει μια αγωνία με τους Βολιώτες να φεύγουν μαζικά για το 2-2, χωρίς ωστόσο να χάσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Αντί όμως να έρθει το 2-2, ήρθε το 3-1, με σκόρερ και πάλι τον Μιραλάς. Ο Βέλγος πήρε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Φετφατζίδη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 μέσα σε αποθέωση.

MAN OF THE MATCH:
Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος του Ολυμπιακού ήταν όλα τα λεφτά στην σημερινή αναμέτρηση. Πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι, ενώ συνολικά ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου. Αν και ακόμα είναι νωρίς, φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον νέο τους ηγέτη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όχι μόνο για το πέναλτι που έχασε, αλλά συνολικά για την εμφάνισή του ο Ριέρα ήταν ο αδύναμος κρίκος στην σημερινή αναμέτρηση. Ο Ισπανός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν βοήθησε την ομάδα ειδικά στο δημιουργικό τομέα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο μικρός Γιάννης Φετφατζίδης ξέρει μπάλα και αυτό φαίνεται αμέσως. Ο «Φέτφα» με μία εντυπωσιακή προσπάθεια έδωσε την ευκαιρία στον Μιραλάς να κάνει το 3-1 και στον κόσμο να τον αποθεώσει. Αν συνεχίσει έτσι όλοι θα μιλάνε γι’ αυτόν.

Η ΓΚΑΦΑ: Εντάξει στο γκολ των φιλοξενουμένων, οι Βο9λιώτες έκρυψαν την μπάλα με τα τρία τακουνάκια. Εντάξει ήταν ένα από τα καλύτερα τέρματα που έχουν μπει στο νέο Καραϊσκάκη, αλλά από την άλλη τόσο οι αμυντικοί, όσο και ο Νικοπολίδης έβλεπαν την μπάλα να περνάει από μπροστά τους και να μην κάνουν τίποτα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με εξαίρεση την φάση του πέναλτι που και να μην το έδινε δεν του έλεγε και κανείς τίποτα, ο Αρετόπουλος είχε ένα εύκολο έργο, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Ήρθε με σαφώς λιγότερες τυμπανοκρουσίες σε σχέση με τους Ριέρα, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, ωστόσο ο Μιραλάς από παιχνίδι σε παιχνίδι πηγαίνει να τους κλέψει την δόξα. Και κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλγος ήταν εντυπωσιακός πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι και ήταν ο κορυφαίος στη νίκη με 3-1. Με το τρίποντο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +4 και αύριο θα κάτσουν χωρίς άγχος να δουν τα υπόλοιπα ματς, περιμένοντας φυσικά και κάποια καλά… δώρα.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (71' Γ. Παπαδόπουλος), Ριέρα (89' Χολέμπας), Ρόμενταλ (76' Φετφατζίδης), Φουστέρ, Μιραλάς.


Ολ. Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ψυχογιός (64' Καμπάνταης), Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρες, Ούμπιντες, Μόνχε, Σολάκης (53' Καπετάνος), Κάστρο (28' Μπρέσκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...