Πετούσαν μπαλάκια σε πίνακα αξίας 300 εκατ. ευρώ

Όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά της οικογένειας Kober στη Νέα Υόρκη έριξαν ένα μπαλάκι στον πίνακα που βρισκόταν στον τοίχο, με αποτέλεσμα ο πίνακας να πέσει και τα παιδιά να τον κρύψουν πίσω από έναν καναπέ.

Εκεί έμεινε κρυμμένος για 27 χρόνια, μέχρι που τον «ανακάλυψαν» και αποφάσισαν να διαπιστώσουν αν είναι ένας αυθεντικός πίνακας του Μιχαήλ Άγγελου.

Οι ειδικοί έκαναν τους κατάλληλους ελέγχους και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο πίνακας είναι αυθεντικό έργο του ζωγράφου, λέγοντας ότι η ανακάλυψη αυτή αποτελεί την ανακάλυψη του αιώνα. Ο Αντόνιο Φορτσελίνο, ιστορικός τέχνης και συντηρητής, είπε ότι, µόλις αντίκρισε τον πίνακα, του κόπηκε η ανάσα από τη συγκίνηση.

Ο πίνακας, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο το 1545, είναι οικογενειακό κειμήλιο για πάνω από 100 χρόνια. Η οικογένεια αποφάσισε να μεταφέρει τον πίνακα σε χρηματοκιβώτιο, αφού η αξία του εκτιμήθηκε στα 300 εκατομμύρια δολάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...