Η 2η φορά των Σισέ-Μιραλάς…


Η 2η φορά των Σισέ-Μιραλάς…
  Πολλοί οι Ισπανόφωνοι που θα είναι στο ντέρμπι, και κύρια από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά ουκ ολίγοι και οι γαλλόφωνοι. Κύρια από πλευράς Παναθηναϊκού. Αλλά υπάρχει κι ένας τέτοιος στον Ολυμπιακό, που δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά, με τη φόρμα στην οποία βρίσκεται αυτή την εποχή.


  Αναφέρομαι φυσικά στον Μιραλάς, που σίγουρα μαζί με τον Σισέ, από την άλλη όχθη, μπορεί να είναι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο ντέρμπι, ως οι σέντερ φορ των δύο αντιπάλων, αλλά και φυσικά λόγω αξίας. Αέρας ο μεν, γκολτζής ο δε.

  Η πλάκα είναι ότι Σισέ και Μιραλάς έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλη μία φορά, στο πλαίσιο του γαλλικού πρωταθλήματος. Και τότε γηπεδούχος ήταν ο Σισέ, όπως θα είναι και μεθαύριο. Με τους φίλους του Ολυμπιακού να εύχονται ένα ριπλέϊ εκείνης της μονομαχίας τους!

  Για τον απλούστατο λόγο ότι στο Μαρσέϊγ-Λίλ στις 20 Απρίλη του 2008, το σκορ ήταν 1-3, με δύο γκολ του Μιραλάς! Μάλιστα, η Μαρσέϊγ ήταν που καιγόταν για το αποτέλεσμα, καθώς διεκδικούσε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και παρότι προηγήθηκε στο σκορ, ο Μιραλάς με δύο προσωπικά γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, από το 37 έως το 40, μπόρεσε και γύρισε όλο το παιχνίδι, σε μία βραδιά στην οποία ο Σισέ δεν είχε σκοράρει.

  Να θυμηθούμε δε κι αυτό που είχε δηλώσει ο Μιραλάς στην Sportday τις προάλλες: Σε παιχνίδι-γειτονικό ντέρμπι Λιόν-Σεντ Ετιέν την 1η Φλεβάρη του 2009, το αποτέλεσμα ήταν 1-1 και με σκόρερ της Σεντ Ετιέν τον Μιραλάς, που είχε προσωπικό αντίπαλο τον…Μπουμσόνγκ!

Κ. Νικολακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...