Λουκέτα και στρατιές ανέργων στις διαπλεκόμενες διαφημιστικές εταιρίες


Aς ετοιμάζονται για επώδυνα λουκέτα και στρατιές ανέργων, οι διαπλεκόμενες διαφημιστικές εταιρίες.

Ολοι εκείνοι οι επιχειρηματίες του κλάδου της διαφήμισης, που συμμετείχαν στο βρώμικο παιγνίδι της διαπλοκής του κρατικού χρήματος - σε συνεργασία με το εκδοτικό παρακράτος-, σε βάρος της δημιουργικότητας και στη τελική της ίδιας της διαφήμισης, ας ετοιμασθούν πολύ σύντομα να εισπράξουν τις συνέπειες των επιλογών τους.

Συμμετείχαν εξίσου στη δημιουργία των παρακρατικών συμμοριών της εξουσίας, λεηλάτησαν κρατικό χρήμα και δεκαετίες τώρα έμειναν στο απυρόβλητο επειδή μοίραζαν τα πακέτα.

Τώρα που μπαίνουμε στην αδυσώπητη περίοδο των ισχνών αγελάδων, τώρα που και ο πιο πλούσιος αλλά έντιμος επιχειρηματίας, είναι αναγκασμένος να σκεφτεί σε ποια διαφημιστική θ αναθέσει τη καμπάνια του- και την διαπλοκή της με συγκεκριμένα ΜΜΕ-οι επικίνδυνοι τυχοδιώκτες του κλάδου θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα.

Δυστυχώς και οι εργαζόμενοι των διαφημιστικών αυτών εταιριών που όφειλαν όμως ν αντισταθούν στον ξιπασμό της διαπλοκής...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αδράνεια και προβληματικά μέτρα βλέπει η Greenpeace στην «πράσινη ανάπτυξη»

Την εκτίμησή της ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα «δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» εξέφρασε η οργάνωση Greenpeace.
Σε ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «δειλά ή προβληματικά μέτρα (νόμος για τις ΑΠΕ), απόλυτη αδράνεια (αλιεία, μεταλλαγμένα) ή ακόμα και προσέλκυση επικίνδυνων επενδύσεων (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής LPG στον Αστακό)».
«Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, είχαν προκαλέσει αισιοδοξία για τη στροφή της εθνικής πολιτικής προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως μέρος της λύσης και όχι ως εμπόδιο. Αποδείχθηκε όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για την απουσία των απαραίτητων τομών σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να αποτελέσει αφορμή για θετικές αλλαγές», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...