«Γιατί τέτοια πίεση;»


Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε για την πίεση χωρίς λόγο που δέχεται ο Παναθηναϊκός και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει γιατί συμβαίνει όλο αυτό, ενώ το πρωτάθλημα είναι μόλις στη 4η αγωνιστική.
Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο:

Προέρχεστε από αρνητικά αποτελέσματα. Αυτή η νίκη αλλάζει κάπως την ψυχολογία σας;

"Ήταν σημαντικό να νικήσουμε. Δεν είχαμε την αρχή που περιμέναμε, ειδικά με τις ισοπαλίες. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί γίνεται τόση κουβέντα, υπάρχει τόση πίεση από έξω. Δεν βλέπω τον λόγο. Μερικές φορές η πίεση φέρνει γύρους και έρχεται σε μας. Το πρωτάθλημα μόλις άρχισε, παίξαμε μόνο τέσσερις αγώνες. Κατανοώ ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, είναι λογικό. Η νίκη μας σήμερα θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για τους επόμενους αγώνες".

Γίνεται πολύς λόγος ότι δείχνεις κουρασμένος στο γήπεδο. Τι έχεις να πεις για αυτό;

"Αν τρέχεις συνέχεια, είναι φυσιολογικό. Ειδικά γιατί η ομάδα έπρεπε να νικήσει και έπαιξε γρήγορα και αρκετές φορές χάναμε τη μπάλα. Είναι λογικό. Μερικές φορές ο προπονητής πρέπει να κάνει αλλαγές. Εάν παίξω τρεις αγώνες σε μια εβδομάδα θα είμαι κουρασμένος, το ίδιο θα συμβεί με άλλα παιδιά. Είμαι σε καλή κατάσταση και θέλω να βοηθάω την ομάδα".

Τι δεν πήγε καλά στα προηγούμενα παιχνίδια;

"Αν δεις τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας, κανένας δεν έχει παίξει εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν είχε καλή αρχή. Το μόνο πράγμα που με προβληματίζει είναι ότι η πίεση έρχεται σε μας. Μόνο σε μας. Δεν βλέπω κανέναν λόγο. Γιατί οι αντίπαλοι μας δεν περνάνε την ίδια διαδικασία; Καταλαβαίνω ότι είμαστε οι κάτοχοι του τίτλου και για αυτό πιεζόμαστε πιο πολύ. Ευτυχώς μπορούμε να χειριστούμε την πίεση και όσα γίνονται απ' έξω. Θέλουν να τα βάλουν μέσα στην ομάδα μας και να μας αποπροσανατολίσουν, να χαλάσουν το κλίμα. Πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί και τα περισσότερα δεν είναι αλήθεια. Είναι ενοχλητικά και με απασχολούν, αλλά αυτό που θέλω να πω στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού είναι ότι όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Στους αγώνες, στις προπονήσεις, δουλεύουμε σκληρά για να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που της αξίζει".

Το ματς με τον Πανιώνιο θα είναι η αφετηρία για καλύτερες εμφανίσεις στη συνέχεια;

"Νομίζω ότι ήμασταν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Είναι όμως μόλις ο τέταρτος που δίνουμε στο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι μόνο βελτίωση θα έχουμε από εδώ και πέρα. Το περιμένουμε. Είναι σημαντικό όταν έχεις μια καλή αρχή, αλλά αφού δεν έγινε, πρέπει να νικάμε και να παίρνουμε τους βαθμούς, ειδικά στην έδρα μας. Ακόμα και αν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο κυριαρχήσαμε και ήμασταν πιο οργανωμένοι. Αυτό πρέπει να κάνουμε πάντα".

Αν δεν νικήσετε την Κοπεγχάγη, πιστεύεις ότι δύσκολα θα προκριθείτε μετά;

"Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη. Έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Όμως είναι απαραίτητο να νικήσουμε την Κοπεγχάγη και αυτό το ματς θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια σημαντική διοργάνωση για εμάς, το σύλλογο και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ψυχικά και σωματικά. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συγκεντρωθεί όλοι στην Κοπεγχάγη, όπως κάναμε με τον Πανιώνιο και θα πάρουμε την πρώτη νίκη μας στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...