Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στα μέλη του Παραδικαστικού



Απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον 53χρονο πολιτικό μηχανικό, που φέρεται ως «εγκέφαλος» του παραδικαστικού κυκλώματος και τουλάχιστον άλλων τριών ατόμων, τα οποία φαίνεται ότι ανήκουν στο στενό πυρήνα της σπείρας.

Με διάταξη που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών, έκλεισαν τα σύνορα για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Η Εισαγγελία προχώρησε στην έκδοση της διάταξης, παρότι δεν έχουν, μέχρι στιγμής, ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος τους για την υπόθεση.

Και αυτό έγινε καθώς σε βάρος του 53χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία στο παρελθόν για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος και για τα άλλα 3-4 άτομα εκκρεμούν σε βάρος τους δικογραφίες για άλλες υποθέσεις.

Οι εισαγγελικές Αρχές προβληματίζονταν για το ενδεχόμενο διαφυγής στο εξωτερικό των μελών του κυκλώματος και με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι αντιμετωπίστηκε επαρκώς αυτός ο κίνδυνος, χωρίς να χρειαστεί η απαγγελία κατηγοριών, που θα καθιστούσε τους εμπλεκόμενους, κοινωνούς της δικογραφίας, αφού θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτή, κάτι που οι αρμόδιες Αρχές δεν το επιθυμούν. Και αυτό γιατί σε αυτή τη φάση της έρευνας που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, προκειμένου να πέσει φως στην πολυσχιδή δράση της σπείρας, το να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για την πορεία της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε πρωταγωνιστές της υπόθεσης των οποίων απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ήταν, μάλιστα, ήδη κατηγορούμενοι για κακούργημα από το παρελθόν που αφορά φοροδιαφυγή μέσω έκδοσης εικονικών τιμολογίων και η υπόθεση τους βρισκόταν στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Όπως φαίνεται, δηλαδή, συνέχιζαν να ασκούν την παράνομη κερδοφόρα δραστηριότητά τους ενώ γνώριζαν ότι απασχολούσαν ήδη τη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν την εμπλοκή ενός υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, τριών αστυνομικών και ενός υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν ρόλο-«κλειδί» στην υπόθεση. Ωστόσο, αποκαλυπτικά στοιχεία περιμένουν οι εισαγγελικές Αρχές από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Συγχρόνως, στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ενδεχόμενο εμπλοκής ενός πρώην και δύο νυν δικαστών, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ των μελών του κυκλώματος.

Είχε προηγηθεί δύο ημέρες πριν η έφοδος αστυνομικών στην πολυτελή μονοκατοικία της οδού Βασιλέως Παύλου στο Παλαιό Ψυχικό από την οποία κατασχέθηκαν έντεκα κεντρικές μονάδες υπολογιστών και ένα FAX, τα στοιχεία των οποίων θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια στην αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος.

Η συγκεκριμένη κατοικία μέχρι πρότινος δηλωνόταν ως γραφείο του Πέτρου Λεωτσάκου, του γνωστού δικηγόρου και πρώην νομικού συμβούλου του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...