Παρέμβαση Δράκου για μετατάξεις και συμβασιούχους

 

Σειρά λαθών στο ζήτημα των μετατάξεων εντοπίζει σε επιστολή-«κόλαφο» προς τον υπουργό Εσωτερικών και «αναπληρωτή» του Πρωθυπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Ν.Δ κ. Δ. Δράκος.

Ως πολύ καλός γνώστης των αυτοδιοικήτικων θεμάτων, έχοντας καθολική αναγνώριση από όλους τους Νομάρχες για τις συνεχείς επίκαιρες τοποθετήσεις του σε πολλά καυτά αυτοδιοίκητα (και όχι μόνο) θέματα, ζητάει να ληφθεί μέριμνα για την παράταση των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου του προσωπικού των Ν.Α. μέχρι το πέρας της τρέχουσας νομαρχιακής περιόδου (31.12.2010), ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος παράλυσης των υπηρεσιών του δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να μπορέσει να μεθοδευθεί ομαλότερα η μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Αναφέρει επίσης ότι: «Οι μετατάξεις του προσωπικού από και προς τις Περιφέρειες κινδυνεύει να εξελιχθεί σε βρόγχο για τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, από 1.1.2011, φαίνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών λόγω της παράλυσης των υπηρεσιών μας και του υδροκεφαλισμού που τείνει να παγιωθεί με τους οργανισμούς αυτούς».

Ως υπερασπιστής της αρχικής ιδέας του Καλλικράτη, εκπροσωπώντας παράλληλα τους Νομάρχες της χώρας μας στο σύνολό τους, ο κ. Δράκος καταλήγει: » Κύριε υπουργέ, οι Οργανισμοί των 13 Περιφερειών μας διαβιβάσθηκαν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εκούσιες μετατάξεις, από τις 8.8.2010 – οι οποίες, ελλείψει οργανισμών, έγιναν στα «τυφλά» – ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι αναγκαστικές μετατάξεις, για τις οποίες ουδείς γνωρίζει ποια κριτήρια θα ακολουθηθούν και τι ανατροπές στη ζωή των υπαλλήλων θα επιφέρουν. Οι Ν.Α. πάσχουν ήδη από έλλειψη προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου. Με τον «Καλλικράτη», δυστυχώς, επισφραγίζεται η στελεχιακή τους αφαίμαξη και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο περιθώριο της νέας διοικητικής πραγματικότητας».

Εν κατακλείδι, ο κ.Δράκος υποδεικνύει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στον κ.Υπουργό το τι πρέπει να κάνει για να δούμε τον «Καλλικράτη» και το σχέδιό του να παίρνει σάρκα και οστά.

ΥΣ. Προς το παρών εμφανή είναι μόνο τα οστά, τη σάρκα δεν την έχουμε δει ακόμα !
http://www.politis-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...