Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός Βόλου, 3-1 την ΑΕΚ


Ο Σάκης Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο παιχνίδι με την «Ένωση».


Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου επιβεβαίωσαν μέχρι... κέραιας τα λεγόμενα του, καθώς παίζοντας κατά διαστήματά πολύ καλό ποδόσφαιρο πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3-1 επί του «δικέφαλου», για την τέταρτη αγωνιστική της Super League.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν αρκετά διαβασμένοι στο ματς και εκμεταλλευόμενοι την τραγική αμυντική λειτουργίας της «Ένωσης», πήραν το τρίποντο και έφτασαν τους επτά βαθμούς, αφήνοντας στο -5 απο την κορυφή την ομάδα του Μπάγεβιτς.
Τα γκολ των νεοφώτιστων σημείωσαν οι Σανκαρέ (9΄), Μπρέσκα (83΄) και Ούμπιντες (90΄+1 πέν.), ενώ για την ΑΕΚ, η οποία είχε δοκάρι με τον Τζιμπουρ, είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Λυμπερόπουλο στο 56΄.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» ξήλωσαν καθίσματα και τα πέταξαν στους παίκτες και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, την ώρα της αποχώρησής τους από τον αγωνιστικό χώρο!
Στην ΑΕΚ ανήκε η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι (Μπερνς 2’), εντούτοις οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βάλουν πρώτοι την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 9’, μετά από φάουλ και κεφαλιά-πάσα του Μάρτιν, ο Σανκαρέ, προ κενής εστίας και όντας εντελώς αμαρκάριστος, δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 1-0.

Το γκολ των γηπεδούχων αφύπνισε τους παίκτες του Μπάγεβιτς, οι οποίοι ανέβασαν στροφές, φτάνοντας μάλιστα στο 23΄ μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και πέρασε λίγο άουτ.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 43΄η κεφαλιά του Τζιμπούρ, μετά από τη σέντρα του Σκόκο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πλιάγκας βγήκε τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα σχετικά νωρίς. Συγκεκριμένα στο 56’ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος μετά από πολύ καλή σέντρα του Γκέντσογλου, νίκησε στον αέρα τρεις αντιπάλους και έκανε το 1-1.

Ο «Λύμπε» με το γκολ του έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, ωστόσο αυτή ήταν πολύ δύσκολη να ολοκληρωθεί, ελέω Σανκάρε, ο οποίος καθάριζε οποιαδήποτε υποψία φάσης δημιουργούνταν στα καρέ της ομάδας του.

Κι ενώ η ΑΕΚ πίεζε για να διασπάσει την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων για να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ, η ομάδα του Τσιώλή κόντρα στη ροή του αγώνα έκανε το 2-1.

Σκόρερ των «ερυθρόλευκών» της Μαγνησίας ο Μπρέσκα, ο οποίος στο 82’ μπήκε ανενόχλητος μέσα στην «καρδιά» της περιοχής της ΑΕΚ, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά από αυτό το γκολ, οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν, με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο και με την ψυχολογία τους να έχει φτάσει στο… ναδίρ, να κάνουν το 2-2, ωστόσο ο Σανκαρέ ήταν πανταχού «παρών».

Μάλιστα η ομάδα του Τσιώλη κατάφερε να κάνει το 3-1 και να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Σολάκης μπήκε μέσα στην περιοχή του Αραμπατζή, ο Δέλλας τον ανέτρεψε και ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κάκος σωστά έδωσε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουμπίντες, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον πορτιέρο της Ένωσης, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Σκορ που είχε προβλέψει ο πρόεδρος του, Αχιλλέας Μπέος.
Κίτρινες: Πλιάγκας, Ούμπιντες, Τομάς - Λαγός, Δέλλας, Μάκος, Τζιμπούρ, Μανωλάς
Κόκκινες:
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας (77΄ Ρόκας), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τομάς, Αλβαρεζ, Ούμπιντες, Μόνχε, Μαρτίν (18΄ Σολάκης), Πλιάγκας (46΄ Μπρέσκα)
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Μανωλάς (86΄ Μπλάνκο), Δέλλας, Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Μάκος, Σκόκο, Λαγός, Μπερνς (46΄ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου (66΄ Πατσατζόγλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...