Συγκλονισμένος δηλώνει ο ιδρυτής του Wikileaks


Σε συνέντευξη του σε Σουηδικό περιοδικό που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 22 Αυγούστου, ο Τζούλιαν Ασάνγκε, ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν σχετικά με  τον βιασμό και τη σωματική κακοποίηση μιας γυναίκας για τις οποίες είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του από την εισαγγελεία της Σουηδίας. Παρ’ όλο που λίγες μόνο ώρες μετά, ο Τζούλιαν Ασάνγκε έπαυσε να θεωρείτε ύπατος για τις αρχές της χώρας, ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος.

Όπως αναφέρει ο Τζούλιαν Ασάνγκε «Υπήρχαν τίτλοι στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου πως υπάρχουν υπόνοιες πως έχω βιάσει μια γυναίκα. Έχω κατηγορηθεί για πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια αλλά ποτέ για κάτι τόσο σοβαρό.. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι κανείς δεν θέλησε να ακούσει τη δική μου εκδοχή των γεγονότων. Δηλώνω μόνο πως ούτε στη Σουηδία, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχω κάνει σεξ αν δεν υπήρξε συναίνεση και του άλλου.»

Ο κ. Ασάνγκε με τη συνέντευξη του αρνείται όλες τις κατηγορίες και καταγγέλλει έναν κακόβουλο ελιγμό εναντίον του Wikileaks. Η σελίδα αυτή έχει εξοργίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς πρόσφατα δημοσίευσε 77.000 εμπιστευτικά έγγραφα σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ο Ασάνγκε υποσχέθηκε πως οι επόμενες 15.000 σελίδες με απόρρητα έγγραφα θα δημοσιευθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...