OI ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 'ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ


 

Απο ΤΟ ΒΗΜΑ
Ζευγάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες το οποίο έδωσε στα τρία παιδιά του ονόματα «εμπνευσμένα» από το γερμανικό ναζιστικό καθεστώς δεν θα ξαναπάρει την επιμέλειά τους, απεφάνθη οριστικά το πολιτειακό Εφετείο του Νιου Τζέρσεϊ, επικαλούμενο κινδύνους για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη σωματική ακεραιότητα των ανηλίκων...


Η Πολιτεία είχε αφαιρέσει την επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς, Χιθ και Ντέμπορα Κάμπελ , τον Ιανουάριο του 2009. Εναν μήνα νωρίτερα το ζευγάρι είχε τραβήξει την προσοχή των Αρχών, όταν ένα ζαχαροπλαστείο αρνήθηκε να διακοσμήσει τούρτα γενεθλίων για τον γιο τους, «Αδόλφο Χίτλερ» Κάμπελ. Το αγοράκι μαζί με τα δύο αδέλφια του, Τζόις Λιν «Αριο Εθνος» Κάμπελ και Χόνσζλιν «Χίμλερ» Τζένι Κάμπελ ζούσαν σε ανάδοχη οικογένεια ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Το Εφετείο αποφάσισε ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις παραμέλησης και ότι τα παιδιά δεν πρέπει να επιστρέψουν στους βιολογικούς γονείς τους. Ο Χιθ Κάμπελ κατηγόρησε τον περασμένο χρόνο τις πολιτειακές Αρχές του Νιου Τζέρσεϊ ότι τους αφαίρεσε την επιμέλεια εξαιτίας των ονομάτων και είπε ότι το δικαστήριο βασίζεται σε μη αποδείξιμες κατηγορίες ενός γείτονα και μιας πρώην συζύγου του η οποία πριν από χρόνια τον είχε κατηγορήσει για κακομεταχείριση.

Τα ονόματα των παιδιών και το περιστατικό με την τούρτα γενεθλίων δεν αναφέρθηκαν στην απόφαση του Εφετείου καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία για την αφαίρεση της επιμέλειας. Και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και πάσχουν από αδιευκρίνιστη «σωματική και ψυχική αναπηρία».

Το δικαστήριο είπε ότι και οι δύο είχαν υποστεί κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία και ότι κανείς τους «δεν είχε λάβει επαρκή θεραπεία για τη σοβαρή ψυχολογική του κατάσταση». Ο 37χρονος Χιθ Κάμπελ είναι αναλφάβητος ενώ η σύζυγός του είχε παρατήσει το σχολείο στην εφηβεία της. Οι δικαστές έλαβαν υπόψη και ένα χειρόγραφο σημείωμα της Ντέμπορα Κάμπελ προς έναν γείτονα, όπου έλεγε ότι αν την έβρισκαν νεκρή υπεύθυνος θα ήταν ο σύζυγός της. «Με απείλησε ότι θα βάλει να με σκοτώσουν ή θα με σκοτώσει ο ίδιος. Φοβάμαι ότι θα κάνει κακό στα παιδιά αν μείνουν σε αυτόν. Μαθαίνει στον γιο μου πώς να σκοτώνει από την ηλικία των τριών χρόνων» είπε. Η ίδια αργότερα ανακάλεσε ισχυριζόμενη ότι όσα έγραψε ήταν ψέματα, ενώ στο δικαστήριο περιέγραψε τον σύζυγό της ως τον «τέλειο άνδρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...