Εβαλαν βόμβα σε σε hot στέκι της Αθήνας

Ισχυρή έκρηξη με άρωμα… νύχτας, που συγκλόνισε τους κατοίκους των δυτικών -και όχι μόνο- προαστίων και ισοπέδωσε ένα μεγάλο τμήμα του πολυσύχναστου αθηναϊκού καφέ-μπαρ «Terra Petra» στην Πετρούπολη, σημειώθηκε στις 4.17 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Είναι χαρακτηριστικό πως η καταστροφική έκρηξη στο κτίριο του καταστήματος, όπου λειτουργεί καφέ-μπαρ και εστιατόριο και αποτελεί στέκι για πλήθος κόσμου που συρρέει από όλες τις περιοχές της Αθήνας, ήταν τόσο ισχυρή που θορύβησε και πανικόβαλε ακόμη και τους κατοίκους του «γειτονικού» Κορυδαλλού και της Νίκαιας, οι οποίοι ένιωσαν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους και πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί.

Αμέσως μετά την έκρηξη, η οποία έγινε με αυτοσχέδιο μηχανισμό χωρίς προηγουμένως να υπάρξει κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο «Terra Petra», που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων Αγωνιστών, σχεδόν δίπλα από το Θέατρο Πέτρας και σε απόσταση αναπνοής από τις πολυκατοικίες των οδών Σουλίου, Ανατολικής Ρωμυλίας, Αθανασίου Διάκου και Δωδεκανήσου. Η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε προκειμένου οι άνδρες της αστυνομίας να συλλέξουν πιθανά ευρήματα που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, την οποία έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο πίσω από το ισχυρό χτύπημα να βρίσκονται άνθρωποι της νύχτας.

Μάλιστα, στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν και ειδικοί πυροτεχνουργοί που έλεγξαν τον χώρο σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να περισυλλέξουν υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα του καταστήματος, που βρίσκεται μεταξύ της σκάλας που οδηγεί στον πρώτο όροφο και του bar-restaurant «Narasso» που λειτουργεί στο ισόγειο του πετρόκτιστου κτιρίου.

Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του καταστήματος, ενώ θρύψαλα έγιναν και πολλές τζαμαρίες του μαγαζιού, τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο. Πάντως, από την έκρηξη δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, αφού πελάτες και εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει καθώς η καφετέρια και το εστιατόριο είχαν κλείσει από τις 3.00 τα ξημερώματα, ενώ την ώρα της έκρηξης ο φύλακας του κτιρίου βρισκόταν εντός του περιβάλλοντα χώρου, αλλά σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα.


Βομβαρδισμένο τοπίο
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης η εικόνα έξω από το πασίγνωστό αθηναϊκό καφέ θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο καθώς από την έκρηξη είχε ισοπεδωθεί ένα μεγάλο τμήμα του καταστήματος με τα πέτρινα θραύσματα να έχουν εκτοξευθεί σε απόσταση πολλών μέτρων!

Εργαζόμενοι του καταστήματος είχαν μεταφέρει έξω από το εστιατόριο ό,τι είχε απομείνει όρθιο και με τα λάστιχα στα χέρια προσπαθούσαν να ξεπλύνουν από τα χώματα και τις σκόνες τους καναπέδες, τις καρέκλες και τα τραπέζια.

Λίγα μέτρα πιο δίπλα, εργάτες με φτυάρια και σκούπες απομάκρυναν τα θραύσματα από τα σπασμένα τζάμια του ισογείου και του πρώτου ορόφου, ενώ μια μπουλντόζα καθάριζε τον χώρο από τις πέτρες και τα χαλάσματα.

Αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που στο άκουσμα της είδησης για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού επισκέφτηκαν το αγαπημένο τους στέκι με τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να διαπιστώσουν με τα μάτια τους το μέγεθος της καταστροφής.

ESPRESSO
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...