Ο πολιτικός κόσμος για το δυστύχημα με τα F16



Την οδύνη, τα συλληπητήρια αλλά και τα μεγάλα «γιατί» εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι εκπρόσωποι των κομμάτων για το σημερινό δυστύχημα με τα F16.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Ο τραγικός θάνατος του ιπταμένου της Πολεμικής Αεροπορίας μας συγκλόνισε και μας υπενθύμισε το σεβασμό που νιώθουμε για εκείνους που με έντονη αίσθηση ευθύνης έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Εκφράζω την οδύνη και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του, καθώς και τη συμπαράστασή μου σε όλους τους συναδέλφους του».


ΠΑΣΟΚ

Την βαθειά οδύνη του ιδίου και της κυβέρνησης για την τραγική απώλεια του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, την ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε με δήλωση του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός συμπληρώνει στη δήλωση του ότι «οι σκέψεις μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι κοντά στην οικογένεια του αξιωματικού, που έχασε τη ζωή του, όπως και στους δύο χειριστές που νοσηλεύονται, μαζί με τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο οποίος έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα. Βεβαίως, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες του μείζονος αυτού αεροπορικού ατυχήματος, αφού συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής και όχι επιχειρησιακής δραστηριότητας. Επίσης, εντείνεται ο προβληματισμός για τη συχνότητα των σοβαρών ατυχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο διάστημα. Καλούμε την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος και να δώσει άμεσα απαντήσεις. Τέλος, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους δυο πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν».

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το νεκρό πιλότο, την ελπίδα και την ευχή για την ανάρρωση των δύο τραυματισμένων χειριστών. Η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να δώσει εξηγήσεις στο λαό για τις αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση των 2 μαχητικών αεροσκαφών, καθώς πληθαίνουν τα ατυχήματα».

ΛΑΟΣ

O Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε μήνυμά του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ηρωικού χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας και τονίζει πως: «ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην οικογένεια του θανόντος».
ΣΥΝ
   
«Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου που έχασε τη ζωή του μετά τη σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16, και την ευχή μας για ταχεία ανάρρωση των άλλων δύο τραυματισμένων πιλότων. Θεωρούμε αναγκαίο η πολιτική ηγεσία να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...