Παραδόθηκε ο ληστής που κρατούσε ομήρους στην τράπεζα





Παραδόθηκε τελικά μετά από δυόμισι ώρες ο ληστής ο οποίος κρατούσε ομήρους πελάτες και υπαλλήλους τράπεζας στον Πειραιά.

Νωρίτερα, ο ληστής επιχείρησε να βγει από την τράπεζα κρατώντας ως ανθρώπινη ασπίδα τέσσερις από τους ομήρους, για άγνωστο όμως λόγο ξαναμπήκε στο υποκατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής κρατούσε ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η επέμβαση της Αστυνομίας. Λίγο μετά τις 13:15, ακούστηκαν 4 πυροβολισμοί. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ληστής πυροβόλησε πάνω στον εκνευρισμό του, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Από νωρίς ο ληστής ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα άφησε ελεύθερες 14 γυναίκες. Όπως είχε πει στους διαπραγματευτές, η πρόθεσή του ήταν απλώς να φύγει, χωρίς να πάθει κανείς κακό.

Ένας από τους ομήρους που βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα είπε στην zougla.gr, ότι όταν ο ληστής κατάλαβε ότι ήταν εγκλωβισμένος δήλωσε: "Δεν με νοιάζει αν πεθάνω, ούτως ή άλλως πεθαίνω κάθε μέρα. Θα σας τινάξω όλους."

Το χρονικό της ληστείας

Όλα άρχισαν στις 12:30 το πρωί, όταν τρεις ληστές εισέβαλαν μέσα στην τράπεζα που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και ζήτησαν τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία. Μία από τις υπαλλήλους κατάφερε, χωρίς να γίνει αντιληπτή, να πατήσει το μπουτόν κινδύνου και έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.


Οι ληστές βγήκαν από την τράπεζα και την ίδια ώρα στο σημείο έφτασαν οι πρώτοι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο ένας από τους ληστές πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές εναντίον των αστυνομικών –χωρίς να βρει στόχο- και ο άλλος πανικοβλημένος μπήκε ξανά μέσα στην τράπεζα, κρατώντας ομήρους όσους βρίσκονταν στο κατάστημα.


Μετά από ανθρωποκυνηγητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο συνεργούς του άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...