Πολιτικές αντιδράσεις για τα επεισόδια στο «Ακρόπολις»


Την πρόθεση της Πολιτείας να μην δείξει την παραμικρή ανοχή και να εφαρμόσει τους νόμους εξέφρασε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και Σέρβους διεθνείς, το βράδυ της Πέμπτης, στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε, επίσης, ότι οι αθλητές που φορούν το εθνικό τους έμβλημα «δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά την πατρίδα τους», προσθέτοντας, ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας «ούτε μπορούν να αποδεχθούν, ούτε έχουν την πολυτέλεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να επιτρέψουν παρόμοια γεγονότα».

«Θα πράξουμε αυτό που επιβάλλει ο πολιτισμός μας, οι νόμοι μας και ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός» καταλήγει στη δήλωση του ο υφυπουργός Πολιτισμού.

Για εκφυλιστικά φαινόμενα που «αναπτύσσονται από τη βάση ως την κορυφή στον λεγόμενο επαγγελματικό αθλητισμό, και τα οποία καλλιεργούνται και στον ερασιτεχνικό», και «καθιστούν ολοφάνερο ότι η εμπορευματοποίηση και η εμπλοκή στα γρανάζια των μεγάλων επιχειρήσεων και του τζόγου αλλοιώνουν και καταστρέφουν τον αθλητισμό» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, το οποίο καυτηριάζει και την απουσία ανακοίνωσης από τη μεριά της κυβέρνησης συγκεκριμένων μέτρων καταδίκης τέτοιων επεισοδίων.

«Αποκρουστικά» χαρακτήρισε τα επεισόδια ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

«Άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την πάταξη τέτοιων φαινομένων στο χώρο του αθλητισμού» ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να μπορέσει κάποτε να αποτελέσει παρελθόν η βία στο χώρο του αθλητισμού, απαιτείται μια συνολική και συστηματική προσπάθεια σε όλες τις πτυχές και τα επίπεδα των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία, στο σύνολο του αθλητικού κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...