«Νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ η σιωπή Ιερώνυμου»


Σκληρή επίθεση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού του blog, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

Η κριτική του κ. Αμβρόσιου επικεντρώνεται στη στάση σιγής του κ. Ιερώνυμου, η οποία ρίχνει «νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ».

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από της εκλογής του καθιέρωσε την τακτική της σιωπής και της προσευχής! Αλλά ο τρόπος αυτός δεν συνάδει με την εκκλησιαστική μας παράδοση. Αν δεν υπήρχαν Κληρικοί ως ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄, Ιεράρχες ως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Σαλώνων Ησαΐας κ.ά. Κληρικοί ως ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος κ.ά, η Ελλάδα σήμερα δεν θα υπήρχε! Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, με το πρόσχημα των χαμηλών τόνων, τηρεί σιγήν ιχθύος! Με τον τρόπο του σιγοντάρει και χωρίς προσχήματα στηρίζει την πολιτική της Κυβερνήσεως. Η σιωπή του λοιπόν είναι νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ! Μερικοί μάλιστα τον θέλουν να είναι φίλος της .. αριστεράς του Κυρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρεται και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου:

«Η υπόθεση Βατοπεδίου, για την οποία δεν ευθύνεται η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά το Άγιον Όρος, παραπέρα δε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μας εκόστισε αιματηρά και ακόμη μας κοστίζει! Εμείς οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι είμεθα αναρμόδιοι καί συνεπώς ανεύθυνοι, πληρώνουμε το τίμημα! Τα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν ξεσχίζουν τις σάρκες μας, μόνο και μόνο για να έχουν τηλεθέαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...