Στο στρατοδικείο γιατί παντρεύτηκε Ελληνίδα


Μάριος Αραβαντινός
Μια ιστορία αγάπης, που θυμίζει σύγχρονη σαπουνόπερα, εκτυλίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια στη γειτονική Τουρκία.


Όλα ξεκίνησαν, όταν η Ελληνίδα Ελένη Δημητριάδου από τη Θεσσαλονίκη και ο Οζγκιούρ Κοτάν, υπαξιωματικός του τουρκικού Στρατού, γνωρίστηκαν το 2008 μέσω του facebook. Άρχισαν να επικοινωνούν πολύ συχνά, μέχρι που και οι δύο ήθελαν να βρεθούν από κοντά. Την κίνηση έκανε η Ελένη… πήγε στην Άγκυρα.

Ο Οζγκιούρ Κοτάν ενθουσιάστηκε με την «ωραία» Ελένη, τη γνώρισε στην οικογένειά του και της ζήτησε να παντρευτούν. Τον Φεβρουάριο του 2009, επισκέφθηκε και πάλι τον αγαπημένο της στην Άγκυρα και αρραβωνιάστηκαν, όπως εξομολογείται και η ίδια.

Υπήρχε, όμως, ένα σημαντικό εμπόδιο, η στρατιωτική ιδιότητα του Οζγκιούρ. Το ζευγάρι άρχισε να ψάχνει τρόπους για να πάρει την τουρκική υπηκοότητα η Ελληνίδα. Η ίδια αποκαλύπτει ότι βρήκαν «έναν συνταξιούχο αξιωματικό της αστυνομίας που με 3 έως 5 χιλιάδες τούρκικες λίρες θα μπορούσε να τους βοηθήσει, όπως και έγινε».

Το ζευγάρι πέρασε «χίλιες και μια νύχτες» χαράς και ταλαιπωρίας, προσπαθώντας να βρει διεξόδους για τι άλλο… για την ευτυχία και μόνο.

Αφού η Ελένη έβγαλε πλαστή τούρκικη ταυτότητα, ο Οζγκιούρ πήρε μετάθεση για τη Σμύρνη… «μακριά και αγαπημένοι».

Στις 2 Αυγούστου 2009 γίνεται ο γάμος και η Ελένη αποκτά ταυτότητα με το όνομα «Σεμιχά Όζογλου».

Δεν ήταν τόσο μακριά, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, καθώς η οικογένεια Όζογλου (η οποία είχε χορηγήσει δική της ταυτότητα) κατάφερε να πάρει μετά από εκβιασμούς 23.000 λίρες από το ζευγάρι για να μην αποκαλύψει το μυστικό τους.




Η Ελένη Δημητριάδου μένει έγκυος, αλλά φοβάται πως, αν γεννήσει σε τουρκικό νοσοκομείο, θα αποκαλυφθεί το μυστικό. Το αποκρύπτει από τον σύζυγό της και αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη.

Μιλάει με ένα φίλο της Έλληνα από το Προξενείο, ο οποίος της λέει ότι, αν γεννήσει στην Ελλάδα, ο στρατιωτικός σύζυγός της θα της πάρει το παιδί λόγω της ιδιότητάς του.

Αυτό που έπρεπε να κάνει, είναι να πάρει χαρτί που θα αποδείκνυε, όταν θα έφευγε από την Τουρκία για την Ελλάδα, ότι δεν είναι έγκυος. Το χαρτί το πήρε, αλλά μετάνιωσε και δεν έφυγε ποτέ από την Τουρκία, όπως εξομολογείται η ίδια.

Στις 3 Μαΐου φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Το παραδίδει όμως στη φίλη της στην Κωνσταντινούπολη για να είναι ασφαλής. «Στην αρχή στο σύζυγό μου δεν είπα τίποτα, αποκαλύπτει, παρά μόνο ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό».

Και εκεί που το ζευγάρι πίστευε ότι τα προβλήματα είχαν τελειώσει, πεθαίνει ένα μέλος της οικογένειας Όζογλου (που είχε δώσει την ταυτότητα στην Ελληνίδα) και οι Αρχές, ελέγχοντας τα κληρονομικά της οικογένειας, διαπιστώνουν ότι η Σεμιχά Όζογλου, που είχε πεθάνει πριν από 10 χρόνια, ήταν παντρεμένη με τον Οζγκιούρ Κοτάν!

Πώς αποκαλύφθηκε η πλαστή ταυτότητα

Όταν πέθανε ο πατέρας της Σεμιχά, η οποία θεωρείτο εξαφανισμένη αποκαλύφθηκε ότι η Ελένη που είχε πάρει το όνομά της θα ήταν κληρονόμος μεγάλης περιουσίας από τον μπαμπά Όζογλου. Η αδερφή της Σεμιχά επικοινώνησε με την Ελένη και της ζήτησε να αποποιηθεί την κληρονομιά, καθώς δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια. Έτσι κι έγινε. Την ίδια ώρα, όμως, η Ελένη αποκάλυπτε την πλαστή της ταυτότητα.

Τότε, η οικογένεια Κοτάν, φοβούμενη ότι θα γίνει η αιτία που ο Οζγκιούρ θα διωχθεί από τον στρατό, την έκλεισε σε ένα δωμάτιο και άρχισε να την ξυλοκοπά.

Ακούστε πώς περιγράφει η Ελένη την ιστορία της στη zougla.gr



Στις 14 Ιουλίου, η Ελένη επικοινωνεί με τη γυναίκα ενός διοικητή του Στρατού και με την βοήθειά του η Ελληνίδα και ο Τούρκος υπαξιωματικός το σκάνε μαζί. Δύο μέρες μετά, ο διοικητής του Οζγκιούρ στο στρατόπεδο που υπηρετούσε, τον ενημέρωσε ότι ο πατέρας του νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο και του ζητά να συναντηθούν. Το ζευγάρι εσπευσμένα επιστρέφει και αντί να συναντήσουν μόνο τον διοικητή του Οζγκιούρ τους περιμένει η Αστυνομία και η Στρατονομία.

Τότε ο Οζγκιούρ βγάζει το όπλο του, σημαδεύει στο κεφάλι την Ελένη και τους απειλεί πως θα τη σκοτώσει και στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει, αν δεν κατεβάσουν τα όπλα τους. Ο διοικητής δεσμεύεται ότι η Ελένη δεν θα πάθει τίποτα και τότε ο Οζγκιούρ μετά τον συμβιβασμό συλλαμβάνεται και παραμένει 14 μέρες στη φυλακή, περιμένοντας να περάσει το στρατοδικείο.

Κατηγορείται για τα αδικήματα της έκδοσης πλαστής ταυτότητας, τη δράση του ως πράκτορα και το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, για τον γάμο του με ξένη υπήκοο.

Η Ελένη Δημητριάδου, μένει αυτή τη στιγμή στην Σμύρνη με τον τεσσάρων μηνών γιο της και περιμένει την απόφαση του στρατοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...