Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών


Σύσκεψη με κεντρικό πυρήνα την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού πραγματοποιείται σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα συζητηθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί στο μνημόνιο αλλά και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να επιτευχθούν αυτοί.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν τα φορολογικά έσοδα και να δοθούν εντολές από τον υπουργό, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες των ελέγχων στην αγορά και τις επιχειρήσεις από το ΣΔΟΕ, καθώς και να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους του ΣΔΟΕ, το βάρος θα δοθεί στην αγορά και ειδικότερα σε ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων από τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα, καθώς και για την απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο.

Τα φορολογικά έσοδα κινούνται με ρυθμό χαμηλότερο από τον στόχο που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 7μηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2010.

Ωστόσο, οι δαπάνες έχουν μειωθεί, στο διάστημα αυτό, σε επίπεδα χαμηλότερα από το στόχο του προϋπολογισμού (κατά 5.6 δισ. ευρώ), με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η υστέρηση των εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το επόμενο τετράμηνο θεωρείται κρίσιμο για τα έσοδα και τους στόχους του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...