ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΔ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Του Σταύρου Μαρίνη
Η Διαγραφή Μαρκογιαννάκη από τον Πρόεδρο της ΝΔ δείχνει σε όλους τους βουλευτές ότι ο Σαμαράς δεν χαρίζεται σε κανέναν Μητσοτακικό βουλευτή. Το πρόβλημα όμως για την ΝΔ είναι πως στην κατά παράδοση ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ Κρήτη η οικογένεια Μητσοτάκη είχε πετύχει να κάνει γαλάζιους πολλούς οπαδούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ . Όλα αυτά βέβαια στις ερχόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές θα τα στερηθεί αφού ο πόλεμος μεταξύ Σαμαρά και Μητσοτακικών βουλευτών θα οδηγήσει την ΝΔ σε συντριβή στην Κρήτη. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι και στην Αττική τα πράγματα για την ΝΔ δεν είναι καθόλου καλά αφού ακόμα και ο Δήμος Αθηναίων έχει πιθανότητες πλέον να περάσει στα χέρια της Φώφης Γεννηματά!!!!
Με μια Κυβέρνηση που παίρνει βαθιά αντιλαϊκά μέτρα λογικά η ΝΔ θα έπρεπε να κάνει πάρτι στις Δημοτικές και Νομαρχιακές και μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει τίποτα περισσότερο από ότι κατάφερε στις προηγούμενες Δημοτικές και οι πιο απαισιόδοξοι στην Ρηγίλλης μιλάνε για ΗΤΤΑ που δεν θα έχει καμιά δικαιολογία. Αφού ο Σαμαράς απομάκρυνε αλλά δεν διέγραψε από το κόμμα όσους έκλεψαν Δημόσιο Χρήμα ρίχνοντας την ΝΔ στα τάρταρα κάνει τώρα διαγραφές στελεχών δείχνοντας μάλλον όχι ΔΥΝΑΜΗ αλλά πλήρη ΑΔΥΝΑΜΙΑ να κρατήσει το κόμμα σε ποσοστά μεγάλου κόμματος. Παρότι τον θεωρούμε καλύτερο και πιο ξεκάθαρο από την Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να πούμε ότι οι επιλογές του δεν θα τον οδηγήσουν παρά μόνο στην συρρίκνωση του κόμματος και μάλιστα ίσως κάποιοι ήδη να επεργάζονται την ανατροπή του μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα χάσει σίγουρα!!!! Πάντως εάν είναι να καθαρίσει το κόμμα ας διαγράψει καμιά 1000 στελέχη γιατί η διαφθορά μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί. Όμως μέσα σε αυτά είναι και στενοί του φίλοι και συνεργάτες και αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...